FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

13.08.2007 16:57

Gull: “Al Barça, vull el que em falta: títols”

Gustau Galvache/Meritxell Infante


Eric Gull arriba al Barça després de voltar per mig món jugant a handbol, complint un somni que li semblava impossible. És dels millors llançadors del món i ja s’ha integrat a l’equip de Cadenas.


Té un dels currículums més multicolors del món de l’handbol. Eric Gull va començar jugar-hi a la seva terra, a l'Argentina, però va haver de recórrer moltes lligues abans d’arribar a l’Asobal. Les seves experiències al Brasil, Tunísia o Rússia l’han forjat com a jugador. “Vaig haver de pujar una escala esportiva. Va ser a poc a poc. Vaig començar a l'Argentina i a la selecció després em van donar les oportunitats d'anar millorant i anar buscant alguna cosa més, millorar el nivell”, explica Gull. “Vaig treballar moltíssim, vaig anar a llocs que altres jugadors que són aquí a Europa no anirien, però per arribar on sóc ara vaig haver de fer tot un trajecte i estic agraït d’haver-hi arribat, i dels clubs per on he passat”, afegeix.

Fitxar pel Barça

fzue0302.jpgDesprés de voltar pel món, es va complir un dels seus somnis: jugar a la Lliga Asobal. Va aterrar al Valladolid la temporada 2004/05, on ha estat els darrers tres anys. Si allò ja va ser un pas endavant per a ell, fitxar pel Barça no entrava dins dels seus càlculs. “Ho veia sempre com una utopia, ho veia des de petit com quelcom impossible. No sé encara com hi vaig arribar, tampoc vull aturar-me a preguntar-m’ho”, assegura encara. “Jo el que vull és jugar i disfrutar d’aquest moment que és poder arribar al més desitjat d’un esportista. Ara queda jugar i guanyar títols. És el que em falta a la meva carrera”, sentencia Gull.

Adaptació ràpida

Eric Gull no ha tingut gaires problemes per adaptar-se a l’equip. La seva gràcia i el seu do de paraula -els tòpics argentins- el fan ser el centre d’atenció ràpidament en el grup. La rebuda que ha trobat entre els companys ha estat bona: “La veritat és que pensava que els jugadors eren diferents, és un grup molt tranquil i molt sa. Tots són molt oberts i bons companys."

Pretemporada_handbol_1.JPGTot i ser un llançador nat, la seva connexió amb l’equip és vital en la primera línia. A l’hora de definir-se com a jugador no té pèls a la llengua: “El meu joc és defensivament molt pobre, però en atac tinc molt bon llançament exterior, bona connexió amb el pivot i una presa de decisions bastant bona. No sóc un jugador gaire ràpid ni molt fort, però potser amb una mica de distància i bon braç prenc bé la decisió de llançament.” La seguretat que li dóna la seva experiència pel món es fa notar en el seu discurs. Però tot i això, per Eric Gull comença una etapa totalment nova, amb moltes ganes de guanyar títols amb el Barça.
Gull: “Al Barça, vull el que em falta: títols”
L’handbol a la seva terra
L’handbol a l'Argentina es practica moltíssim, però a nivell amateur. A la lliga es paga per jugar, una situació molt diferent de la d’Europa, on els salaris són força importants. Els jugadors entrenen al vespre, tres cops per setmana -els que poden, perquè la majoria treballen i estudien-. Allà l’handbol és més complicat i no és una afició, és una passió.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana