FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

01.08.2007 14:31

Cadenas: “Oferirem intensitat i entusiasme”

Meritxell Infante


Amb ganes de començar la feina com més aviat millor. El nou entrenador del Barça d'handbol afronta amb il•lusió la seva nova etapa en el club blaugrana i vol començar a donar èxits a la seva nova afició.


El Barça d'handbol comença la pretemporada amb nou tècnic. Per a Manolo Cadenas ha arribat l'hora de la veritat. El nou entrenador de l'handbol blaugrana ens explica, en una entrevista per a Barça TV i www.fcbarcelona.cat, quines són les seves expectatives en aquesta nova etapa.

Comença una temporada nova en un club nou. Això ja fa molt que no li passava. Com espera la seva adaptació?
“Després d'estar dotze anys en un equip, t'oblides del que és el dia a dia d'un entrenador, que és canviar d'equip. Després de dotze anys això pot ser que m'ajudi a valorar el canvi. Crec que quan és un canvi d'aquest tipus i en un moment que tu pots elegir, tot és il•lusió.”

Què li ha impressionat més del club, en general?
cardenas_02.jpg“El que més –i la cosa més important– la proximitat de la gent que forma el club, el fet de sentir-m’hi còmode. Començant per la primera trobada amb el president i amb tota la gent que he tractat, que són molts i que m'han ajudat a integrar-me. A part d'això, la grandesa en tot el que es fa per a mi és alguna cosa fins ara desconeguda.

Li va costar molt acceptar l'oferta del Barça?
“No em va costar gens, el que em va costar és acomiadar-me de l'Ademar. Era en un lloc que per a mi ho significava tot. Entrenar al Barcelona no costa gens, però acomiadar-se de l'Ademar, sí.”

La seva fama de dur és real?
“Tots els entrenadors tenim alguna cosa de durs. Més que res és l'exigència, i en aquest sentit jo sóc dels entrenadors que valoren l'esforç per guanyar com una de les premisses importants.”

Com encaixa la seva forma de treballar en el que ha vist en la secció?
“Jo he d'adaptar-m’hi, encara que en certa manera sóc el cap com a entrenador; hi ha un grup de treball molt bo i ho demostra amb els èxits aconseguits. El principal per a mi ara, a l'inici, és conèixer com és el funcionament, i a partir d'aquí aportar el que hagi d'aportar i el que hagi de decidir jo com a entrenador.”

Quin concepte tenia del Barça com a rival?
“No ho puc dir tot perquè s'enfadarien. Això ha estat un canvi molt gran per a mi. Fins ara sempre he estat en equips lluitant contra els grans. Des de l'Ademar sempre pensàvem a apallissar el Barça, era el rival a batre. El màxim èxit de l'Ademar i meu com a entrenador és haver guanyat la Lliga a un equip com el Barça que portava cinc lligues seguides.”

cardenas_01.jpgUn dels objectius que es planteja és recuperar la comunió amb el públic de Palau. Com ho pensa aconseguir?
“Els equips del Barça sempre han connectat molt bé amb el Palau. Les temporades es fan molt llargues i sempre hi ha alts i baixos. Jo espero que fem un handbol que entusiasmi, que digui alguna cosa a la gent. Que això vagi de boca en boca, també per la premsa, que el públic es multipliqui, sumar és poc. Tot el que depengui de nosaltres ho posarem per aconseguir aquest desig de victòria que li agrada a la majoria de la gent.”

Un altre dels reptes és connectar amb els jugadors. Amb alguns d’ells ja hi ha treballat, amb altres no. Com es planteja aquest aspecte?
“És una qüestió molt important, per a mi la prioritària. L'important és connectar prou per implicar, que tot l'equip es mogui i pensi en una mateixa direcció. En aquest sentit, procuraré aprofitar aquest canvi per a moltes coses, i una d'elles és millorar. M'interessa molt la relació amb els jugadors perquè repercuteix en el lideratge de l'equip tècnic. També repercuteix que hi ha jugadors que han estat amb mi, i això ens pot ajudar a tots.”


Què pot esperar l'aficionat culer del Barça de Manolo Cadenas?
“Amb mi tindran l’entrega, l'entusiasme i la intenció de retornar a tots els culers la confiança a comptar amb mi. Crec que en nom de l'equip segur que li oferirem aquesta intensitat i aquest entusiasme pel joc, que hagin de venir en massa a veure els nostres partits. Que vinguin, que ho passaran bé.”
Cadenas: “Oferirem intensitat i entusiasme”
Primers objectius de la temporada
L'inici de temporada és difícil per la falta de rodatge de l'equip, i en aquest cas, amb equip nou i calendari intens. Com ho afronta?
“Comencem a competir abans amb l'eliminatòria prèvia de Champions davant el Braga. Però crec que això també ajuda a començar amb més força. Abans de venir els jugadors han estat treballant amb intensitat amb el pla físic que els va dissenyar Toni Rubiella i jo he estat en contacte continu amb el cos tècnic per planificar aquesta pretemporada. Començar fort en la competició també ens ajudarà a començar amb concetració i intentar ja en les primeres setmanes organitzar tot el que serà el joc de l'equip, per posar-ho en pràctica de seguida.”

Quins objectius es planteja per a la seva primera temporada al Barça?
“Els mateixos que es planteja sempre el Barcelona: intentar guanyar totes les competicions i posar l'esforç màxim per aconseguir-ho. Crec que aquí hi ha grans exemples i ja m'agradaria seguir-los. Hi ha un reguitzell de títols que cal continuar.”

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana