FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

10.07.2007 12:19

Muralla blaugrana

Sònia de Alba


David Barrufet, Venio Losert i Kasper Hvidt són tres jugadors de reconegut prestigi internacional. Tots tres, amb característiques similars i, el més important, compatibles, defensen els tres pals del Barça d’handbol de la temporada 2007-08.


Fa anys que els responsables tècnics de l’handbol blaugrana es despreocupen del treball dels porters. Primer, perquè els titulars són professionals de primer nivell i segon, perquè la resposta oferta sempre ha estat excel•lent.

El capità Barrufet

David Barrufet és el jugador més veterà de l’actual plantilla del FC Barcelona. Després de tota una vida de blaugrana –Barrufet va començar a jugar al Barça la temporada 88-89- i amb un palmarès envejable (11 Lligues Asobal, 7 Copes del Rei, 7 Copes d’Europa com a títols més destacables), el dorsal 16 del primer equip d’handbol destaca per la seva sobrietat sota els pals. ‘Barru’ ha demostrat que és un treballador incansable, un home que sap què vol dir ser porter i més d’un equip com el Barça. Assolida la maduresa esportiva, David continua sent una garantia. Aquesta temporada el capità ratlla el 30% d’aturades. En llançaments de 9 metres, Barrufet ha desviat 85 pilotes de 233 xutades. En 6 metres, el percentatge és del 26%. Des del punt de penal, de 71 llançaments, 16 els ha aturat –un 23%-. I els rivals han vist desfet els seus contraatacs perquè David Barrufet ha avortat 14 de 62 accions.

Venio Losert

El relleu de Barrufet, en teoria, el complement a la pràctica, Venio Losert, també ha fet uns guarismes similars. 32% en global que queda desglossat amb un 41% d’aturades en xuts de 9 metres; 29%, en 6 metres; 21% de 7 metres i un 29% dels contraatacs rivals. El porter croat ha quallat molt bé en l’estructura blaugrana. Losert, que va ser fitxat l’estiu passat com a tercer porter amb Dejan Peric i Barrufet, ha acabat sent una nova parella perfecta per ‘Barru’.

Kasper Hvidt

e6ee7396x1x.jpgEl nou fitxatge blaugrana ha estat un dels jugadors més important que ha tingut el Portland. A les files del conjunt navarrès, el danès ha firmat 236 aturades de 673 xuts a porta. Això és un 35% de pilotes que no han entrat a la seva porteria. Hvidt destaca en els llançaments de 9 metres: 43% d’aturades. El punt més fluix –si el comparem amb Losert i Barrufet- és en els contraatacs. Kasper s’ha quedat amb un 17%. Però Hvidt arriba al 34% de pilotes refusades en tirs de 6 metres i un 24% en 7 metres.
Muralla blaugrana
Tres perfils físics semblants
Els tres superen el metre i 90 centímetres -Barrufet: 1,99 m; Losert: 1,91 m; Hvidt: 1,93 m-; tots tres fan la mateixa envergadura; tenen més de 30 anys -Barrufet: 37 anys; Losert: 31 anys; Hvidt: 31 anys-; i tots tres són destres. La porteria blaugrana està defensada per tres torres que, al marge de les qualitats tècniques, són semblants físicament. A més, David Barrufet, Venio Losert i Kasper Hvidt són rossos.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana