FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

08.07.2007 13:57

Ja es coneixen

Sònia de Alba


El nou Barça d’handbol 2007-08 ha renovat la fesomia però no ha descuidat la ben entesa entre els seus integrants. Es dóna la circumstància que Manolo Cadenas, el nou entrenador blaugrana, ha dirigit sis dels seus nous jugadors.


En una plantilla experimentada com la blaugrana, amb jugadors de primer nivell internacional, els canvis que es produeixen han de minimitzar els seus efectes perquè tot rutlli bé l’abans possible. Els responsables de la secció han intentat que així sigui. Gairebé la meitat de la plantilla ja coneix l’entrenador i això és un bon punt de partida. De fet, dels cinc fitxatges fets, quatre ja han estat a les ordres de Cadenas.

Els del Valladolid

E6EE7598.JPGProcedent del BM Valladolid, el Barça ha fitxat Rubén Garabaya i Eric Gull. Tots dos han coincidit amb Cadenas. ‘El Flaco’, o sigui, Eric Gull va introduir-se en l’handbol Asobal de la mà del nou entrenador blaugrana. La temporada 2001, el lateral argentí fitxava per l’Ademar. Tot i que el pas va ser efímer –la campanya la va acabar a l’equip francès del Selestat-, Gull va comprovar els mètodes de treball de Cadenas.

Rubén Garbaya es va formar amb Manolo Cadenas. El seu pas a professional va ser amb el tècnic lleonès. Garabaya debutava a l’Asobal amb l’Ademar la temporada 97-98. “Només puc dir que suarem i ho passarem malament, però també gaudirem de l’handbol. Manolo és de les poques persones que conec que viuen amb intensitat aquest esport i saben transmetre aquestes sensacions a tots els seus jugadors”, explicava el nou pivot del Barça sobre Cadenas el dia de la seva presentació de blaugrana.

Els del Portland

e6ee7447x1x.jpgDes de Pamplona, Demetrio Lozano i Kasper Hvidt es retroben amb Manolo Cadenas. El porter danès va militar a l’Ademar la temporada 1999-00 i posteriorment de la 2000-2001 fins a la 2003-04. El lateral madrileny va passar del Juventud Alcalà a l’Ademar –on va jugar durant tres temporades- i després al Barça. Tant Lozano com Hvidt destaquen el paper de Cadenas com a “pilar d’aquest projecte” i l’exigència tant als entrenaments com als partits, que sempre demana que sigui màxima.

Els que ja hi són també saben com és

Alguns dels que ja hi són també coneixen molt bé Manolo Cadenas. Iker Romero i Juanín García també van ser a les seves ordres. Juanín és qui té el record més fresc. L’extrem va fitxar pel Barça la temporada 2005-06 deixant òrfena la banda dreta de l’Ademar. Ara García i Cadenas es retroben. Juanín va ser a les ordres de Manolo Cadenas des de la temporada 96-97 fins a la 2004-05. Iker Romero va coincidir amb tots dos durant una temporada. La 2000-01, el primera línia blaugrana va militar a l’Ademar abans de fer el pas al Ciudad Real.
Manolo Cadenas, Enric Masip i Joan Laporta el dia de la presentació del nou tècnic blaugrana
Manolo Cadenas, Enric Masip i Joan Laporta el dia de la presentació del nou tècnic blaugrana
Els que han marxat també el coneixien
Dragan Skrbic i Fernando Hernández també van tenir passat comú amb Cadenas. El pivot serbi va passar de l’Alzira a l’Ademar la temporada 95-96 abans d’emprendre un tour de cinc temporades per l’handbol europeu i de recalar posteriorment al Barça. Fernando Hernández va fitxar per l’Ademar la temporada 96-97 i a les ordres de Manolo Cadenas va brillar a l’extrem dret fet que va propiciar el fitxatge del de Valladolid pel Barça.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana