FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

03.07.2007 16:46

El club amb més èxit

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona va rebre el premi especial al club amb més èxit a la gala de l‘EHF Lliga de Campions celebrada a Viena. El club blaugrana, amb set Lligues de Campions, és el gran dominador de la competició.


El FC Barcelona d’handbol va ser guardonat com el club amb més èxit en la competició europea. A la gala celebrada a Viena, l’EHF va premiar el club blaugrana per la seva trajectòria il•lustre a la Lliga de Campions. En els quinze anys d’història del nou format de competició, el FC Barcelona n’ha guanyat sis edicions.

Dream Team

Amb l’arribada de Valero Rivera l’any 1984, es comencen a escriure les pàgines d’or de la secció blaugrana. Des d’aleshores i durant dues dècades l’handbol del Barça és el clar dominador d’Espanya i Europa. El FC Barcelona és el clar dominador de l’handbol espanyol, ja que ha assolit cinc lligues de manera consecutiva, del 1987 al 1992, i cinc més del 1995 al 2000, a més de guanyar nou Copes del Rei fins a l’any 2000.

L’any 1991 es va conquerir la primera Copa d’Europa. Amb el nou format de competició, l’equip de Valero Rivera, amb els jugadors Enric Masip, Iñaki Urdangarín, Rafael Guijosa, Antonio Ortega, Andrei Xepkin, Xavier O’Callaghan..., entre d’altres, va conquerir, del 1996 al 2000, cinc Lligues de Campions de manera consecutiva. Aquest domini aclaparador es va completar amb quatre Supercopes d’Europa consecutives.

Domini blaugrana

Però la història no acaba aquí. La temporada 2004-2005, l’equip entrenat per Xesco Espar i encapçalat per jugadors com Iker Romero, Dragan Skrbic o David Barrufet van guanyar la setena Lliga de Campions (la sisena en el nou format de competició), i es van convertir així en el gran dominador de l’antic continent.
Foto: arxiu
Foto: arxiu
Xepkin, el jugador amb més èxit
Andrei Xepkin va rebre el premi individual del jugador amb més èxit. L’exjugador blaugrana acumula set títols de la Lliga de Campions. A les sis Copes d’Europa guanyades amb el Barça, se li ha de sumar l‘aconseguida aquesta temporada amb el Kiel alemany.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana