FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

23.05.2008 15:54

L'any més positiu per a Ugalde

Verónica Díez


Cristian Ugalde s'ha convertit en una de les figures clau del Barça de Manolo Cadenas. Amb tan sols 20 anys, i després de set dedicats al club blaugrana, Ugalde assegura: “Aquest ha estat l'any més positiu per a mi dins del FC Barcelona”.


El 2001 el ‘15' barcelonista va entrar a formar part de la disciplina de l'handbol blaugrana, però en les categories inferiors del Barça. El 2004 Xesco Espar li va donar l'oportunitat de debutar a la Lliga Asobal. El seu primer objectiu s'havia complert, arribar al primer equip. Aquest any n’ha aconseguit un altre, el ser important, fins i tot imprescindible per al FC Barcelona. Aquesta temporada Ugalde ha aconseguit el lloc d'avançat en la defensa 6-0 de Manolo Cadenas. Agressivitat en la defensa i velocitat en el contraatac són els trets més característics del jove blaugrana.

El jugador del Barça ha concedit una entrevista a Barça TV i la pàgina web del club, www.fcbarcelona.cat, en què explica com se sent en aquests moments, el seu paper dins de l'equip al llarg de la temporada i els seus inicis en el món de l'handbol.

Com descriuria el seu pas per l’Asobal aquest any?

QM3D0075.jpgAquest any ha estat molt positiu per a mi dins del FC Barcelona. He tingut molts minuts i la veritat és que estic molt content a nivell individual. Han confiat en mi, sigui en partits més fàcils o més difícils. També he jugat bé, he demostrat que podia estar a un alt nivell i quan han arribat els moments de final de temporada també he estat a l’alçada perquè la confiança que m’han donat abans m’ha ajudat a fer-ho millor.

Comparteix posició amb un gran jugador, com és Juanín García. Tots dos són jugadors imprescindibles per a Manolo Cadenas. Creu que està fregant el nivell del lleonès?

Hi ha encara molta diferència perquè Juanín ha demostrat al llarg de la seva trajectòria esportiva que ha millorat cada dia com a jugador. No tinc cap dubte que és un dels millors extrems i jo estic aquí de segon. Jo estic aprenent cada dia per millorar i arribar a ser com ell i arribar a la selecció i si podem jugar els dos junts a la selecció seria molt important per al club per tenir els dos extrems esquerres a la selecció espanyola.

S’imaginava arribar a ser un dels jugadors clau del Barça quan va arribar al club?

Ugalde.JPGQuan vaig arribar amb 13 anys la meva meta era arribar algun dia al primer equip. Aleshores jo veia jugar el Dream Team i era increïble, una il•lusió per mi poder arribar a aquest gran equip amb el pas del temps i entrenant-me cada dia. Finalment he aconseguit que em donessin l’oportunitat d’arribar aquí i la veritat que estic molt content, perquè això és el millor que li pot succeir a un jugador, jugar al Barça, un equip que ha guanyat tantes copes d’Europa i més si ets de la casa. Però no és gens fàcil arribar-hi, s’ha de treballar molt.

Com afronta el futur?

Encara tinc 20 anys, estic formant-me i estic aprenent cada dia amb els jugadors cracs que tenim al club i a la Lliga Asobal, ja que també n’hi ha molts en equips com el Ciudad Real o el Portland. Cada dia que t’entrenes aprens una mica més, i en els partits encara molt més.

Ara vull mantenir aquesta línia de bon joc, la confiança que té en mi Manolo i la temporada que ve està clar que volem guanyar alguna cosa. Aquest any ha estat una mica dolenta perquè no hem aconseguit títols, però a nivell de joc s’ha millorat respecte a la temporada passada. És clar que no hem guanyat res, però hem estat a les tres competicions importants i esperem que l’any que ve tinguem una miqueta de sort que ens ha faltat en alguns moments, que en aquest cas l’ha tingut el Ciudad Real.
L'any més positiu per a Ugalde
El seu germà, el millor exemple
Cristian Ugalde sempre ha tingut clar que volia jugar a handbol, però per acabar de confirmar la seva passió, només va haver de fixar-se en el seu germà Antonio. L’ara jugador del Keymare Almeria va dedicar nou anys de la seva vida al Granollers, dos al Cangas i altres dos al Valladolid.

“Des que tenia dos anys el meu germà ja jugava al Granollers, i cada cap de setmana anàvem a veure’l. M’agradava molt, jo em posava a córrer d’un lloc a l’altre seguint la pilota i des que el vaig veure tenia clar que volia jugar a handbol i arribar a guanyar el que ha guanyat ell: jugar en un equip Asobal, amb la selecció espanyola i si pot ser algun dia jugar uns Jocs Olímpics com va fer ell. Això és el somni de tot esportista, jugar uns Jocs”, explica Ugalde.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana