30.04.2008 22:29

La segona part sentencia (29-25)

Verònica Díez

El Barça ha caigut davant el Ciudad Real per 29 a 25. Els blaugranes han deixat la pell a la pista. Amb aquesta victòria, el Ciudad Real s'ha proclamat campió de la Lliga Asobal. L'actuació dels manxecs a la segona part ha estat determinant.

Força, entrega i ganes no els n'han faltat, als homes de Manolo Cadenas. El conjunt català s'ha mantingut ferm fins al minut sis de la segona meitat. Un parcial de 5 a 0 per al Ciudad Real, però, ha estat determinant per al desenllaç final. El cansament ha passat factura als blaugranes. L'expulsió de Demetrio Lozano i la ruptura fibril·lar al bessó de la cama dreta de Rubén Garabaya durant la primera part esdevenien determinants a mesura que passaven els minuts. El Barça s'acomiada de la Lliga, però amb la cap ben alt i després de fer un gran partit davant el campió, el Ciudad Real.

Un Barça esplèndid

fcb-ciudad_04_x3x.jpgEl FC Barcelona ha començat el partit dominant. Nagy ha marcat el 0 a 1, i des d'aquest moment el Barça no ha deixat de ser superior. La gran defensa 6-0 blaugrana ha fet la vida impossible al conjunt manxec, que no aconseguia superar la muralla blaugrana. A més, la gran velocitat en l'atac barcelonista ha posat en seriosos problemes el Ciudad Real, ja que no ha estat capaç de replegar la seva defensa a temps per frenar el fort atac dels de Cadenas.

Al minut vuit de joc Demetrio Lozano ha estat expulsat després de lluitar amb Petar Metlicic. Això ha suposat un cop dur per a la primera línia catalana. Tot i això, el Barça ha seguit lluitant per aconseguir un avantatge més ampli. Iker Romero i Albert Rocas han estat clau en l'atac barcelonista durant aquests primers minuts, ja que han estat els encarregats de mantenir el seu equip al davant en el marcador. Una aturada de Kasper Hvidt davant un llançament des dels set metres ha estat determinant per al resultat final del primer període. Romero, Víctor Tomás i Ugalde han marcat i han aconseguit tancar la primera part amb un 12 a 15.

Continua la superioritat

fcb-ciudad_04_x9x.jpgEn els primers minuts de la represa el Barça ha continuat mantenint-se superior. Els manxecs han avançat la seva defensa i han creat grans dificultats als de Barcelona. Laszlo Nagy ha estat sensacional. L'hongarès ha jugat pràcticament tot el partit i ha fet un bon paper tant en defensa com en atac.

Al minut cinc de la segona meitat el FC Barcelona ha aconseguit la màxima diferència del partit. Nagy ha marcat el 13 a 18, però David Davis ha fet una gran tasca defensiva des de l'avançat. El català s'ha encarregat de no treure l'ull de sobre a Iker Romero i a mesura que passaven els minuts el Ciudad Real s'ha anat fent més gran a la pista.

Uríos dóna el tret de sortida

DSC_8628.jpgUn dels jugadors més determinants del conjunt manxec, Rolando Uríos, ha donat el tret de sortida per a la remuntada del seu equip. El cubà ha marcat el 14 a 18, el primer gol d'un parcial de 5 a 0 que ha fet molt de mal al Barça. Juanín García, que ha estat el millor blaugrana juntament amb Kasper Hvidt, en aquest segon període ha trencat aquest parcial amb el 18 a 19 al minut 10. Però poc ha durat la tranquil·litat als blaugranes. Uríos ha fet el 19 a 19 i el partit tornava a començar.

Canvi de papers

Kasper Hvidt ha salvat dues vegades els de Cadenas de caure en la inferioritat en el marcador. El tercer cop és el definitiu i Stefansson no ha perdonat amb el 21 a 20 (min.15). A partir d'aquest moment la precipitació s'ha apoderat de l'equip català. Els de Talant Dujshebaiev se n'han aprofitat i han fet un parcial de 3 a 0 a set minuts per finalitzar el partit (25-22). Amb tres gols per sota del Ciudad Real, el FC Barcelona no ha abandonat i ha seguit intentant-ho. Iker Romero, Jesper Noddesbo i Laszlo Nagy, que han jugat molts minuts, han mostrat un gran cansament. Jonas Larholm ha intentat tirar la primera línia blaugrana, però no ha pogut ser.

El tècnic manxec ha sabut rotar els seus jugadors, i ha guardat per al final els seus homes més letals, cosa que ha donat fruits. Finalment ha estat Rutenka el que ha sentenciat el matx amb el 29 a 25 definitiu.
Ciudad Real (12+17): Sterbik, Stefansson (7), Roberto García (2), Uríos (4), Rutenka (3), A. Entrerríos (3) i Davis (1) -set inicial-, Virán Morros (2), Masachs (-), Dinart (-), Kallman (5), Metlicic (2) i Zorman (-),

FC Barcelona (15+10): Kasper; Noddesbo (4), Juanín García (5), Lozano (-), Nagy (4), Rocas (3, 2p) i Xepkin (-) -set inicial-, Víctor Tomás (1), Ugalde (1),Iker Romero (5), Garabaya (-), Larholm (2) i Jerome Fernández (-).

Parcials: (2-5), (4-5), (6-7), (8-9), (10-12), (12-15) -descans- (13-18), (18-18), (20-20), (23-22), (26-23), (29-25).

Àrbitres: Muro San José i Rodríguez Murcia.