20.04.2008 19:37

Últim segon maleït (31-30)

Verónica Díez (enviada especial)

El FC Barcelona s'ha quedat a un segon de forçar la pròrroga a la final de la Copa del Rei davant el Ciudad Real. Un gol de Kallman, en l'últim segon, ha donat la victòria, i el títol, als manxecs.

S'han quedat a només un segon. Iker Romero havia aconseguit empatar a 30 el partit, resultat que els permetria jugar la pròrroga a la final de la Copa del Rei davant el Ciudad Real. Però en l'últim segon, el gol de Kallman ha donat la victòria al conjunt manxec. El Barça no ha pogut revalidar el títol de la Copa del Rei.

Mínimes distàncies

El partit ha començat amb el marcador entre un o dos gols d'avantatge tant per al Barça com per al Ciudad Real. Les dues defenses han estat impecables. Els blaugranes han optat pel 6-0 amb Xepkin, Nagy i Garabaya a la zona central.

El Barça només ha estat superior al Ciudad Real dues vegades. En el minut tres de partit, Nagy ha marcat l'1 a 2, i set minuts després, ha estat Iker Romero el que ha fet el 5 a 6.

Els manxecs se'n van al marcador

DSC_8628.jpgA partir del minut 13 el Ciudad Real ha començat a marcar les primeres distàncies. Un gran Sterbik a la porteria ha facilitat encara més el treball del seu equip. Entrerríos ha posat el marcador 12 a 7, màxima diferència d'aquesta primera part. A cinc minuts per al final del primer període, Albert Rocas tornava a retallar distàncies amb el 18 a 15. Finalment, els dos equips s'han anat al descans amb un 19 a 15 en l'electrònic.

Iker Romero amb sis gols i Demetrio Lozano, amb tres, han estat els homes més destacats d'aquests 30 primers minuts.

Lozano dóna el primer pas

El primer gol de la segona part ha trigat quatre minuts a arribar, de la mà de Demetrio Lozano (19-16). Juanín García li ha seguit amb el 19 a 17. Mentrestant, el Ciudad Real només ha estat capaç de marcar dos gols en 10 minuts. La defensa barcelonista ha dificultat el joc ofensiu dels manxecs. Jonas Larholm ha estat clau en el 6-0 de Cadenes, i Kasper Hvidt també ha estat determinant a la porteria. Precisament ha estat el danès el que ha propiciat el contraatac que Juanín García s'ha encarregat de convertir en el gol de l'empat (21-21). El de Lleó ha marcat de nou pocs instants després, gràcies, de nou, a una parada de Kasper. Era el 21 a 22 que avançava per primera vegada els blaugranes en aquesta segona part (min. 10).

Gran Rocas

DSC_8560.jpgEls últims 20 minuts de partit han estat d'infart. Els blaugranes han seguit ferms i han mantingut la diferència d'un gol al marcador. Però a deu minuts per finalitzar el partit, Entrerríos ha fet el 26 a 25 que posava al conjunt manxec per davant de nou. En aquest tram final, Albert Rocas ha estat decisiu, ja que ha aconseguit empatar el partit, primer a 26, i després a 27.

Kallman decideix en l’últim segon

Però en els últims instants, l'exclusió de Garabaya ha fet que el Barça jugués amb un menys, i això ho ha aprofitat el Ciudad Real per anar-se'n novament al marcador, amb els gols d’Entrerrios i Steffanson (30-28). Iker Romero ha tornat l'esperança al Barça quan ha empatat el partit a 30 gols. Faltaven només uns segons per acabar el matx, i la pròrroga semblava pràcticament al sac. Però a un segon per al final, Kallman ha anotat un tir de falta i ha donat la Copa del Rei al Ciudad Real.

CIUDAD REAL, 31
FC BARCELONA, 30

Ciudad Real: Sterbik, Kallman (7), Urios (4), Metlicic (2), Rutenka (2) Zorman (2), Morros (-) – set inicial – Laen, Pajovic (1), Stefansson (6), García Parrondo (-), Entrerríos (5), Masachs (1), Dinart (1)

FC Barcelona: Losert, Noddesbo (1), Xepkin (-), Tomàs (2), Lozano (5), Nagy (3), Ugalde (-) – set inicial – Hvidt, García (3), Garabaya (-), Nenadic (-), Romero (10), Larholm (1), Rocas (5)

Parcials (cada cinc minuts): 3-2 / 5-6 / 11-7 / 14-9 / 17-12 / 19-15 – descans – 19-16 / 21-21 / 23-23 / 25-25 / 27-26 / 31-30

Àrbitres: Breto León i Huelín Trillo