19.04.2008 19:27

Directes a la final (29-31)

Verónica Díez

El Barça s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei després de guanyar el Portland San Antonio per 29 a 31. El partit ha estat de màxima igualtat fins als últims segons. Al final, la lesió de Balic ha pesat massa per als navarresos.

Demà a les sis de la tarda, Barça i Ciudad Real disputaran la final de la Copa del Rei. Els barcelonistes s'han imposat a un Portland que, malgrat un parcial de 6-0 a la primera meitat que l’ha situat amb dos gols a favor (9-7), sempre ha anat a remolc d'un Barça molt concentrat en defensa i molt ràpid en el contraatac.

Màxima igualtat a la pista

El Barça ha obert el primer període amb un parcial de 0 a 3. Ortigosa ha estat l'encarregat de marcar per al Portland (1-3) al minut quatre de partit. A partir d'aquest moment, el matx ha estat molt igualat. Els problemes per al conjunt barcelonista arribaven al minut 12. Nagy aconseguia el 3 a 7. Durant els següents vuit minuts, els blaugranes no han estat capaços de sobrepassar la porteria contrària.

img_888g.jpgPer la seva banda, els de Pamplona han anat de menys a més a la pista. Ruesga, al minut 17, ha fet el 7 a 7 que posava per primera vegada el marcador en taules, i el seu company Malmagro ha avançat el Portland dos minuts després. A poc a poc el FC Barcelona ha anat recuperant forces i se n' ha anat al descans amb el resultat a favor, 12 a 13, gràcies a un gol d’Iker Romero.

Venio Losert ha tornat a ser el protagonista del partit durant els primers trenta minuts. El porter blaugrana ha fet nou parades i ha obtingut una efectivitat del 43%.

Alts i baixos en el marcador

Rubén Garabaya ha començat el segon període de manera fenomenal. Al minut 6, el blaugrana ha ajudat el Barça a aconseguir el màxim avantatge d'aquest segon temps, quatre gols (15-19). El Portland ha tornat a pressionar després de veure que se'ls escapava el partit de les mans. Fernando Hernández ha aconseguit acostar el seu equip fins a posar-se a un gol del FC Barcelona (19-20).

No obstant això, la lesió de l'estrella del Portland, Ivano Balic, ha pesat massa en l'equip de Javier Cabanas, que només amb llançaments exteriors de Malmagro i de Ruesga ha seguit viu al partit. Nagy, amb el seu gol al minut 36 (24-26), ha deixat gairebé encarrilat un partit que ha acabat rematant l'exjugador del Portland Albert Rocas sobre la botzina. Al final, 29-31 i el Barça que jugarà demà la gran final de la Copa del Rei.

La fitxa del partit

Portland San Antonio,  29
FC Barcelona, 31

Portland San Antonio (12+17): Svensson, Ruesga (7), F. Hernández (3), Ortigosa (3), Malmagro (6, 1p), Nikolic (7), Balic, Dominikovic, Kjelling, Matosevic (ps), Juancho Pérez, Jorgensen (3).

FC Barcelona (13+18): Losert, Noddesbo (1), García (2), Lozano (6), Ugalde (1), Nagy (6), Rocas (3, 1p), Tomás, Garabaya (6), Iker Romero (5, 2p), Nenadic, Larholm (1).

Parcials: 1-3, 3-4, 6-7, 9-7, 11-10, 12-13, 13-15, 15-18, 19-20, 22-23, 24-27 i 29-31.

Àrbitres: Gregorio Muro i Alfonso Rodríguez.