17.04.2008 22:30

L'amfitrió no pot amb un gran Barça (34-37)

Verónica Díez (enviada especial)

El Barça ha guanyat el CAI Aragó per 34 gols a 37. Venio Losert ha estat l'estrella del partit. A banda de fer una actuació espectacular durant tot el matx, el porter ha salvat el Barça de caure davant l'amfitrió en els últims moments.

Malgrat la duresa amb què el CAI ha sortit a la pista, el FC Barcelona ha sabut plantar-li cara ben aviat. Un cop aconseguit un avantatge còmode, els blaugranes han sabut mantenir-lo fins als minuts finals. Ha estat aleshores, quan només quedaven cinc minuts per al final, que els locals han mostrat el seu costat més agressiu. Amb quatre homes a la pista a causa de les exclusions de Nagy i Noddesbo, els homes de Manolo Cadenas han sabut tirar el partit endavant i guanyar el conjunt local. Ni la pressió del públic ni la dels mateixos jugadors rivals han pogut amb el Barça.

El conjunt barcelonista s'enfrontarà al Portland San Antonio a les semifinals de la Copa del Rei dissabte que ve. Els de Pamplona s'han classificat després de guanyar el BM Valladolid per 40 a 30.

El minut sis, clau

Durant els primers minuts de partit el CAI Aragó ha posat les coses difícils al Barça. Demetrio Lozano ha estat l'encarregat d'obrir el marcador, però de seguida els locals han respost amb un parcial de 3 a 0 (3-1). No ha estat fins al minut sis que els blaugranes han aconseguit empatar el partit. Aleshores, Cristian Ugalde marcava el 4 a 4 en un contraatac. Precisament la contra ha estat el que ha marcat la dinàmica dels següents 14 minuts. Però això no hauria estat possible sense una gran defensa 6-0 i sense un més que eficaç Venio Losert a la porteria. El porter ha fet deu parades en els primers 30 minuts.

Jesper Noddesbo ha posat per primera vegada el seu equip al davant en el marcador amb el 5 a 6. Aquest era el segon gol d'un parcial de 0 a 6 que ha aconseguit el FC Barcelona en sis minuts (5-10). Aquesta diferència de cinc gols ha estat la màxima aconseguida en aquesta primera meitat.

El CAI s'acosta

img_872g.jpgA partir del minut 20, el Barça ha tingut alguns problemes defensius que han donat opcions als d'Aragó d'escurçar distàncies. Ja al minut 24 la distància era d'un gol (13-14). Els blaugranes han reaccionat i han tornat a mostrar-se sòlids en defensa i encertats en atac. Amb això han tornat a obtenir l'avantatge de cinc gols, 15 a 20. Amb aquest resultat s'ha tancat el primer temps.

Juanín García, amb sis gols, Albert Rocas, amb quatre, i Demetrio Lozano, amb tres dianes, han estat els homes més destacats de la primera part.

Entre els cinc i els sis gols d'avantatge

La segona meitat ha començat amb un gol de Laszlo Nagy que posava el FC Barcelona sis gols al davant del CAI Aragó. A partir d'aquest moment i fins al minut 12, el marcador ha oscil·lat entre els cinc i els sis gols d'avantatge. Només Víctor Tomás i Antonio Cartón han trencat aquesta dinàmica, amb el 22 a 29 i el 21 a 24, respectivament.

Losert salva l'eliminatòria

Després de mantenir-se contundent al marcador durant gairebé tot el partit, el conjunt barcelonista ha encaixat un parcial de 3 a 0 que ha posat els aragonesos només un gol al darrere (33-34). Ha estat aleshores que els locals han creat moments d'autèntica tensió a la pista. Juanín García ho ha intentat amb un contraatac, després que Demetrio Lozano robés una pilota al CAI, però no ha pogut ser.

Jesper Noddesbo ha estat el que ha donat la tranquil·litat al seu equip marcant el 33 a 35. Venio Losert ha salvat el Barça en tres ocasions. El porter ha estat, sens dubte, l'home clau d'aquest partit.

I als últims minuts, Nagy i Noddesbo han estat exclosos als últims moments. Amb quatre jugadors a la pista, els de Barcelona han tirat el partit endavant i al final han aconseguit la victòria per 34 gols a 37.
CAI ARAGÓ, 34
FC BARCELONA, 37

CAI Aragó: Lapajne (-), Stankovic (6), Doder (7), Arrenhius (2), Sorrentino (-), Antonio Cartón (4) i Sorli (3) –set inicial-, Carlos Rodríguez (3), Borges (2), Ortega (1) i Zaky (6)

FC Barcelona: Losert (-), Noddesbo (2), Ugalde (-), Nagy (6), Rocas (6), Lozano (8) i Juanín García (8) –set inicial-, Víctor Tomás (1), Rubén Garabaya (-), Romero (5), Nenadic (1) i Larholm (-)

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 5-7, 7-11, 9-12, 13-15, 15-20 (descans); 19-24, 22-28, 25-30, 29-33, 33-34, 34-37