26.03.2008 22:03

La Lliga segueix viva (24-31)

El Barça ha guanyat l'Octavio Pilotes Posada per 24 a 31. La primera part ha estat liderada pels locals, però la millora defensiva dels blaugranes i un gran Víctor Tomás han canviat la dinàmica del partit.

Amb aquesta victòria el FC Barcelona continua estant viu a la Lliga Asobal. Els barcelonistes han superat aquest dimecres una prova de foc a la pista del Pilotes Posada. Portland i Ademar no van aconseguir sortir amb els dos punts d'aquesta pista i el Barça ha pogut comprovar per què. Una gran agressivitat defensiva ha estat la clau de la superioritat del conjunt gallec durant el primer període. El cansament ha passat factura als locals. Això, unit a un canvi radical en el joc del Barça, ha sentenciat el partit. Laszlo Nagy ha estat el jugador més destacat en el primer temps. El seu potent braç esquerre ha tornat a destacar a la pista. Víctor Tomás i Kasper Hvidt han estat perfectes a la recta final del partit.

Problemes defensius

qm3d5418.jpgEl Barça ha sortit a la pista amb molta força, però el Pilotes Posada li ha sabut plantar cara ben aviat. Els locals no han deixat que els blaugranes se'ls escapessin. La màxima diferència aconseguida pel FC Barcelona durant la primera meitat ha estat de dos gols (3-5). Cristian Ugalde ha tornat a marcar el compàs de la defensa barcelonista jugant com a avançat. Però els problemes defensius s'han anat fent palpables a mesura que passaven els minuts. Laszlo Nagy ha estat l'home més destacat en l'atac barcelonista. El ‘19' blaugrana ha estat un dels pocs que ha aconseguit trencar la defensa contrària. Per la seva part, els gallecs han aconseguit convertir la gran majoria de les seves accions ofensives. Al minut 11 de partit, Cupic ha avançat per primera vegada el Pilotes Posada (7-6). A partir d'aquest moment els de Vigo han pressionat moltíssim.

Una defensa molt agressiva i una gran efectivitat en atac han fet que els locals anessin a més. Cupic ha tornat a ser decisiu per al seu equip i al minut 13 ha fet el 9 a 7 que marcava la màxima distància aconseguida pel combinat gallec en aquest primer temps. Juanín ha capgirat el marcador i ha avançat de nou els blaugranes (10-11). Però poc ha durat l'alegria als de Manolo Cadenas, i és que Prce ha repetit la màxima diferència per a l'Octavio Pilotes Posada (14-12). Víctor Tomás ha tensat encara més l'ambient amb els dos gols que empataven el partit a 14. Al final del primer període l'electrònic assenyalava un 15 a 15.

Solucionant errors

QM3D6939.jpgLa defensa ha millorat notablement en el segon temps. Això ha fet que els blaugranes tinguessin més opcions en atac. Manolo Cadenas ha decidit canviar el seu sistema defensiu (6-0) en aquesta segona meitat i li han anat molt millor les coses. Víctor Tomás ha estat determinant tant en el contraatac com en l'atac posicional. El jove, que no ha tingut tanta sort a la primera part, s'ha tret l'espina clavada amb una gran actuació. El cansament s'ha notat en els locals, però malgrat això, no han deixat d'intentar-ho en cap moment. Un parcial de 0 a 5 a set minuts per finalitzar el matx ha sentenciat el partit a favor del FC Barcelona (22-28). Iker Romero n'ha fet de les seves en els últims minuts i ha posat les coses encara més difícils als de Vigo. Tomás ha marcat el 23 a 31 que mostrava la màxima diferència dels barcelonistes en tot el partit. El partit ha finalitzat amb un 24 a 31.
OCTAVIO PILOTES POSADA, 24
FC BARCELONA, 31

Octavio Pilotes Posada: Javi Díaz, Cupic (7,3p), Crevatín, Infestas (2), Macías, Prce (5) y Edu Domínguez (3) –set inicial- Martinovic (ps), Corbin (3), Mitrovic (4), Boultif, Cerillo i Bjelis.

FC Barcelona: Hvidt, Víctor Tomás (6), Nagy (7), Noddesbo (2), Iker Romero (7,3p), Jerome Fernández (3) y Juanín García (4) –set inicial- Barrufet (ps), Lozano (2), Cristian Ugalde, Nenadic i Cañellas.

Parcials: 3-3, 5-6, 9-8, 10-11, 14-12, 15-15; 18-19, 20-21, 21-23, 22-25, 23-28 i 24-31.

Àrbitres: Casado Fernández i Vera Ávila