10.03.2008 22:19

L’Ademar s’ha crescut contra el Barça (25-24)

El primer equip d’handbol perd a Lleó contra l’Ademar en un partit tens i igualat des del primer segon. Tot i això, Iker Romero ha pogut empatar al final però un encertadíssim Mirko Alilovic ha aconseguit aturar el llançament.

El Barça ha hagut de bregar contra un Ademar enorme. El conjunt castellà ha demostrat el perquè a la seva pista no ha guanyat cap dels grans equips de l’Asobal. Tot i ser dilluns, el públic lleonès ha estat a per totes amb els seus jugadors, malgrat l’ambient enrarit creat.

Ambient tens

I és que abans de començar el partit la directiva de l’Ademar ha propiciat una campanya de venda de guants negres per denunciar que la Federació acceptés la data de dilluns perquè se celebrés el partit de la 22a jornada de Lliga. A més, el retorn de Manolo Cadenas ha quedat mig diluït per aquesta circumstància, tot i que el públic sí que l’ha rebut amb aplaudiments. Ara bé, l’afició castellana s’ha llançat a escridassar als blaugranes i quan ha començat el partit Cadenas ja ha passat a la història.

L’Ademar es llença a per totes

A nivell esportiu, tot i que els blaugranes han posat els primers avantatges en el marcador, aquests han estat mínims. L’Ademar ha sabut controlar el partit amb un joc serè.
Fins al parcial de 20 minuts, el matx ha viscut empatat. Demetrio Lozano ha estat la veu cantant dels blaugranes en atac. També Nagy i Iker Romero - aquest des dels 7 metres – han pogut marcar. A nivell defensiu, Andrei Xepkin ha vist la segona exclusió sobrepassat l’equador del primer temps.

Sarmiento, Krivochlikov , Aguinagalde i Laluska han completat un 4-1 perquè l’Ademar aconseguís el marge més ampli de tot el partit (10-8).

Però els de Cadenas han sabut reaccionar ràpidament. Albert Rocas i Laszlo Nagy han possiblitat que els blaugranes marxessin al descans amb 11-13.

Alilovic, excepcional

A la represa ha començat el gran festival de Mirko Alilovic. Ja al primer temps, el porter ha tret de polleguera l’atac barcelonista. Però Alilovic s’ha crescut a mida que passaven els minuts.

La defensa castellana també es tancava. El marcador tornava a viure empatat. Stranovsky desconcertava al Barça en moure’s per diferents zones de joc. Cadenas feia canvi a la porteria per donar descans un Kasper Hvidt convincent.

L’atac es mantenia ferm amb Nagy. L’hongarès ha acabat amb 5 gols. També Romero ha estat incisiu. Però qualsevol intent del Barça ha estat contrarestat pels locals.

Laluska ha pres el protagonisme golejador. L’ex jugador del Pick Szeged ha estat el màxim golejador del matx amb 8 dianes. A falta de 10 minuts per acabar el partit, Laluska ha estat letal.

Romero no marca

Després del 25-23 aconseguit pel dorsal 14 de l’Ademar, Laluska, Noddesbo s’ha estrenat. Els de Ribera han sabut anul•lar moltes de les opcions blaugranes. El danès ha marcat el seu primer gol que ha estat el darrer del partit. Faltaven menys de dos minuts de joc.

Aleshores l’atac blaugrana, conduït per Romero, s’ha estavellat en Alilovic. S’havien consumit 40 segons. L’Ademar demanava temps mort i posteriorment ho feia Cadenas. El marcador continuava sent de 25-24. Demetrio Lozano encetava l’atac posicional pel Barça. El xut final ha estat de Romero però Alilovic ha intimidat el suficient com perquè la pilota sortís fora.

El Barça es manté amb 37 punts a falta que es completi tota la jornada.

ADEMAR, 25
FC BARCELONA, 24

Ademar:

Alilovic, Valcic (-), Laluska (8), Sarmiento (5), Krivochlykov (2), Aguirrezabalaga (2), Stranovsky (4) – set inicial – Saric, Ruesga (-), Castresana (1), Aguinagalde (2), Costa (-), Urdiales (2), Sigurdsson (-)

FC Barcelona:
Hvidt, Noddesbo (1), Juanín (1), Lozano (5), Romero (7, 3p), Nagy (5), Rocas (3, 1p) – set inicial – Losert, Garabaya (-), Fernández (-), Larholm (1), Xepkin (-)

Parcials: 3-3, 4-4, 6-6, 7-7, 10-9, 11-13 (descans) 13-13, 15-16, 19-18, 21-21, 24-23, 25-24 (final)

Àrbitres: Monge i Guge Prego