16.02.2008 19:32

Espectacle al Palau (39 – 28)

Verònica Díez

El Barça ha ofert un autèntic espectacle al Palau i ha guanyat el Celje per 39 a 28. El sistema defensiu blaugrana ha deixat els eslovens sense opcions des del primer minut. I per si això fos poc, Kasper ha estat pletòric a la porteria.

El FC Barcelona ha aconseguit la seva primera victòria europea en aquesta segona fase de la Lliga de Campions. Els blaugranes han dominat el partit des del principi. Per la seva part, els eslovens s'han trobat amb una defensa infal·lible i només els ha quedat intentar el gol a través dels llançaments exteriors. Kasper Hvidt ha estat espectacular a la porteria. Això ha generat un gran nombre de gols a la contra per als de Cadenas.

Kasper i la defensa marquen les regles

QM3D0412.jpgLa defensa del Barça ha estat la gran protagonista del primer temps. El Celje ha estat incapaç de trobar el forat per poder llançar a porteria. Per això, els eslovens han optat pels llançaments exteriors. Si ja ho tenien difícil per marcar, Kasper els ho ha complicat encara més. En deu minuts, el Celje només ha aconseguit fer tres dianes. Un parcial de 7 a 0 quan faltaven dotze minuts per començar el matx ha posat els blaugranes set gols per davant (9-2). Poc ha pogut fer el Celje per escurçar les diferències. Iker Romero ha estat determinant en aquesta primera part. El dorsal ‘18' barcelonista ha marcat sis gols i ha estat impecable en l'organització del joc. Finalment, el marcador ha quedat en 20 a 11 al descans.

Continua l'espectacle

QM3D0439.jpgLa segona part ha servit al FC Barcelona per apuntalar la superioritat demostrada en el primer temps. El marcador ha continuat augmentant a favor del Barça i els eslovens han seguit tenint dificultats per trobar el gol. Kasper ha tornat a fer-ne de les seves i s'han tornat a veure grans gols al contracop. La primera línia blaugrana també ha demostrat una gran qualitat.

La tripleta Romero, Nagy, Nenadic ha fet gaudir l'afició amb els seus gols. Cristian Ugalde, que avui ha tingut doble tasca amb l'absència del seu company Juanín García, ha fet una gran actuació tant defensivament com ofensivament. Jonas Larholm també ha tingut una actuació destacada en els moments en què Ugalde ha deixat la pista. El suec ha jugat en una posició que no és la seva, l’extrem, i s’hi ha adaptat molt bé. En general, tota la plantilla ha pogut col·laborar en el joc i aconseguir grans resultats. Només en els últims instants de partit el Barça s'ha relaxat i un parcial de 0 a 6 per al Celje ha posat el marcador en 38 a 28. Nagy ha estat l'encarregat de marcar el 39 a 28 final.

Xepkin reforça la defensa

QM3D0614.jpgAndrei Xepkin ha pogut gaudir d'un gran nombre de minuts. El jugador ha creat una autèntica muralla a la zona central de la defensa blaugrana. Per a Xepkin aquest ha estat el seu debut europeu després d'entrar a formar part de la disciplina de l'handbol blaugrana aquesta temporada. Manolo Cadenas ha felicitat el pivot en la roda de premsa concedida en acabar el partit.

FC BARCELONA, 39
CELJE PIVOVARNA LASKO, 28

FC Barcelona: Ugalde (6), Lozano (2), Xepkin, Nagy (7), Noddesbo (4), Rocas (4), Kasper, set inicial, Romero (9), Garabaya (1), Losert, Cañellas, Nenadic (4, Larholm (2) i Gull.

Celje Pivovarna Lasko: Gajic (4), Kos (2), Gorensek (1), Skof, Spiler (2), Terzic (2), Koksarov (6), set inicial, Gregorc, Matesic, Trivundza (5), Kozlina (3), Rezar, Furlan (1) i Stojanovic (2).

Parcials: 3-2, 8-2, 10-4, 13-6, 19-9, 20-11; 25-12, 28-15, 31-18, 35-20, 38-23, 39-28.

Àrbitres: Reisinger i Kaschütz.