18.01.2008 10:49

Alegries i decepcions a l’Europeu

Gustau Galvache

Els sentiments es reparteixen entre els blaugranes. L’alegria va recaure en Fernández, Larholm i Nagy. L’altra cara va ser per als quatre blaugranes que juguen amb Espanya, juntament amb els dos danesos Hvidt i Noddesbo.

El primer partit de qualsevol competició sempre és complicat, i més amb un nivell tant exigent com el que ha demostrat la primera jornada del Campionat d’Europa d’handbol, que s’està disputant des de dijous a Noruega. No hi ha enemic petit, i les setze seleccions han demostrat que el nivell de l’handbol europeu està creixent cada cop més.

Derrota davant l’amfitrió

Per un sol gol, Jesper Noddesbo i Kasper Hvidt van veure la cara amarga de la derrota. En el debut dels danesos a la competició, Noruega va fer valer la sempre difícil condició d’amfitrió per imposar-se per un sol gol, 26 a 27, a l’esquadra danesa.

Noruega va dominar el partit. Quan faltaven cinc minuts guanyava per sis gols, però l’embranzida final de l’equip de Noddesbo i Hvidt va donar opcions fins a l’últim moment als danesos. Un penal aturat per Kasper Hvidt quan faltaven 45 segons per al final donava l’opció de l’empat a Dinamarca, però finalment no la va poder aprofitar.

Cal destacar l’actuació del porter blaugrana, Kasper Hvidt, amb un penal aturat en el moment decisiu del partit i amb un percentatge excel·lent d’aturades, el 56%, des de la línia de 9 metres.

Nagy s’emporta el duel de companys

L’Hongria de Laszlo Nagy es va emportar el duel que enfrontava cinc dels jugadors que entrena Manolo Cadenas. Els hongaresos van tenir controlat el partit des de la meitat de la primera part, i els homes de Juan Carlos Pastor van intentar acostar-se, sense èxit, al marcador.

Dels 28 gols d’Espanya, 21 van ser obra de jugadors blaugrana. Rubén Garabaya, amb 8 gols i una efectivitat de llançament del 80%, va ser el blaugrana més destacat. Iker Romero, amb set gols, Albert Rocas, que va disputar el partit sencer, amb quatre, i ‘Juanín’ García, amb dos, completen la nòmina d’anotadors blaugrana.

Nagy va ser la clau de la victòria hongaresa, amb 7 gols i una efectivitat del cent per cent en el llançament des de els sis metres. Laszlo Nagy va guiar a la victòria Hongria, que dissabte es veurà les cares amb Alemanya.

Victòries al grup D

Jerome Fernández i Jonas Larholm van guanyar els seus enfrontaments respectius. La França de Jerome Fernández es va imposar per un sol gol a Eslovàquia, per 32 a 31. Un penal quan faltaven 19 segons per a la fi del partit va donar la victòria a l’equip de Jerome Fernández, que va tenir una actuació destacada, amb 5 gols i una efectivitat del 75% des de la línia dels 9 metres.

Més còmoda va ser la victòria de Larholm davant Islàndia per 19 a 24. Els suecs no van donar opció als islandesos i van dominar amb comoditat. Larholm, amb 3 gols i una efectivitat del 100 per 100 des de els 9 metres, va ser uns dels destacats del conjunt suec.