05.01.2008 12:16

Una autèntica muralla a la porteria

Verónica Díez

La porteria blaugrana s'ha convertit en un autèntic malson per als seus rivals. Hvidt, Barrufet i Losert han ofert tardes d'espectacle davant els seus aficionats i han estat homes decisius per al seu equip diverses vegades.

Kasper Hvidt és el porter que més vegades ha estat convocat per Manolo Cadenas (13). El danès només s'ha perdut els partits davant el Teka Cantàbria i l'Octavio Pilotes Posada. De prop el segueix David Barrufet, amb 10 partits jugats. Finalment, Venio Losert ha defensat la porteria barcelonista en set ocasions.

Kasper, l’empenta

QM3D6800.jpgHvidt es pren cada partit com si fos l'últim. La seva gran concentració i la força amb la qual surt a la pista l’han situat entre els millors porters de l'Asobal. El seu percentatge d'efectivitat aconseguit fins ara és de 32. De les 314 vegades que el rival ha llançat a porteria, Hvidt n’ha aturat 101. El seu fort són els tirs des dels nou metres, des d'on ha parat 46 pilotes. Des dels sis metres també ha obtingut una bona mitjana (29%), i ha aturat 44 llançaments. Els seus dos millors actuacions han estat davant el Torrevella (12/29) i el Granollers (5/9).

Dues temporades defensant els mateixos colors

QM3D7436.jpgDavid Barrufet i Venio Losert fa dues temporades que defensen els colors blaugrana. Els dos jugadors han hagut de repartir-se aquest any els minuts amb el seu company Kasper Hvdit. Però no per això han deixat de fer el seu treball igual de bé que la temporada passada. Barrufet ha parat 59 pilotes de les 180 que li han llançat fins ara. Amb això ha obtingut un 33% d'efectivitat. La seva especialitat són les parades de jugades en contraatac de l'equip contrari (7/18). Amb els penals també se'n surt bé, i n'ha aturat 7 dels 21 que li han tirat. El BM Valladolid va ser l'equip que més va patir per passar la línia de gol del Barça: Barrufet va tenir una actuació immillorable i va parar 20 dels seus 47 llançaments.

Losert és el porter que menys partits ha jugat en aquesta primera fase de la temporada. En els set partits en els quals ha participat ha fet 26 aturades i ha encaixat 97 gols. Això li ha donat un 27% d'efectivitat. El croat és, de la mateixa manera que el seu company Hvidt, un especialista en els tirs des dels nou metres (11/32). L'actuació més destacada de Losert va ser davant el Fraikin Granollers, en què va aturar 14 dels 34 tirs que van llançar a porteria.
Dos de dos
Els blaugranes concentrats amb la selecció espanyola d'handbol ja han superat les seves dues primeres proves abans de començar l'Europeu de Noruega. Astúries i Egipte han caigut davant el combinat espanyol per 26 a 28 i 33 a 25, respectivament. Aquests dos enfrontaments serviran a Juan Carlos Pastor per decidir la llista final de convocats per a l'Europeu.