FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

14.06.2007 13:34

Xesco Espar seguirà al club

Meritxell Infante


Xesco Espar ha arribat a un acord amb el FC Barcelona per passar a ocupar responsabilitats en l’àmbit de la preparació física del club. El fins ara tècnic del Barça Cifec orientarà als professionals d’aquesta àrea de treball.


Xesco Espar comença una nova etapa al FC Barcelona. El fins ara entrenador del Barça Cifec ha arribat a un acord amb el club per passar a ocupar responsabilitats en l’àmbit de la preparació física del club durant els propers tres anys, amb l’objectiu d’orientar i assessorar als diferents professionals blaugrana que treballen en aquesta àrea, llevat del primer equip de futbol, segons ha informat el FC Barcelona en un comunicat oficial.

Amb la incorporació de Xesco Espar a aquesta nova àrea de treball, es pretén millorar la metodologia de treball dels preparadors físics i estudiar les noves tendències de treball, per tal d’incorporar-les a la tasca diària dels esportistes del club.

Un estudiós de l’esport

17-03-06_Xesco_01.jpgEspar és un estudiós de l’alt rendiment esportiu. Ha estat professor de l’INEFC durant 13 anys (1991-2004). És conferenciant habitual en clínics d’handbol i d’alt rendiment esportiu a Espanya, i a l’estranger ha participat en diversos màsters sobre el tema. Ha publicat tres llibres sobre l’handbol i nombrosos articles especialitzats.

De fet, aquesta tasca no és cap novetat per a Xesco Espar. La temporada 97-98, Valero Rivera li va confiar la preparació física del primer equip d’handbol. Durant set temporades va posar en pràctica els seus coneixements en la matèria i va col•laborar en els èxits de l’equip, que va guanyar 3 Copes d'Europa, 4 Supercopes d'Europa, 4 Supercopes d'Espanya, 6 Lligues dels Pirineus, 3 Copes ASOBAL, 4 Lligues Asobal, 3 Copes del Rei i 1 Copa EHF.
Xesco Espar seguirà al club
Tres temporades com a entrenador
Després de 25 anys al club com a jugador, entrenador de les categories inferiors i preparador físic del primer equip d’handbol, Xesco Espar va prendre el relleu de Valero Rivera a la banqueta el 2004 com a entrenador del Barça Cifec.

En tres temporades al capdavant de l’equip, Espar ha guanyat un títol gran per any. En la seva temporada debut va aconseguir la Lliga de Campions, i l’any següent l’handbol blaugrana va guanyar el títol de Lliga Asobal, a més de la Lliga dels Pirineus. Aquesta temporada, el tècnic blaugrana va sumar al seu palmarès el títol gran que li faltava, la Copa del Rei aconseguida a Altea, a més d’una altra Lliga dels Pirineus i la Supercopa Asobal.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana