28.04.2007 19:04

Triomf d'orgull (33-28)

Jordi Clos

El FC Barcelona Cifec s’ha emportat el derbi davant del Granollers després de capgirar el marcador a base d’esforç en una brillant segona meitat.

El Barça s’ha redimit de la derrota soferta a la pista del Granollers a la primera volta amb un 33-28 al Palau Blaugrana. El conjunt vallesà ha dominat en els primers 30 minuts, en els que ha arribat a guanyar per quatre gols, però no ha pogut fer res davant de la gran reacció blaugrana en el segon temps.

Inici trepidant

El duel ha començat amb un ritme molt alt. Els dos equips han optat per un estil de joc molt directe, amb poques combinacions atacants. Els errors en ocasions clares han impedit que cap conjunt obtingués un avantatge important en el marcador durant el primer quart d’hora. Tot i això, el Barça Cifec portava el pes del partit.

El Granollers s’escapa

El Fraikin Granollers, amb el porter Vicente Alamo molt inspirat, ha culminat un parcial de 0-4 en el minut 17 que li ha permès aconseguir per primera vegada una renda de més d’un gol (8-10). Els visitants han aprofitat el desconcert barcelonista per escapar-se 9-13 (min. 24). En aquest moment, Xesco Espar ha introduït David Barrufet amb l’objectiu de trencar la dinàmica negativa. I ho ha aconseguit, ja que ha marxat al descans amb un desavantatge inferior: 12-14.

Gol 15.000

El Barça Cifec ha començat el segon temps molt motivat. Ja en el minut 31, Juanín ha aconseguit el gol 15.000 del club a la història de la Lliga Asobal. Era el 14-15. A continuació, el Barça ha empatat, però el Granollers no s’ha donat per vençut i ha tornat a marxar de tres gols.

Exclusió clau

En el minut 37, amb 16-19, s’ha produït un fet que ha canviat l’esdevenir del matx. Els àrbitres han exclòs a Barrufet per protestar una decisió. Arran d’això, el Palau i els jugadors han tret la rauxa i poc després els blaugranes ja guanyaven 23-22 (min.44).

Final plàcid

El Granollers no ha trobat la manera de frenar els contraatacs del Barça i poc a poc la diferència ha crescut fins el 33-28 definitiu. Els d’Espar s’han mostrat molt inspirats ofensivament, com ho demostren els 21 gols que han marcat en els segons 30 minuts.

El triomf permet els blaugranes refermar la tercera plaça de la classificació i continuar la bona dinàmica.

La fitxa
FCB CIFEC, 33
FRAIKIN BM GRANOLLERS, 28

FCB Cifec: Losert, Juanín (8), Tomàs (4), Puig (2), Hernández (1), Jerome (2), Iker (7), Cañellas, Barrufet, Nagy (6), Vori (2), Larholm, Skrbic (1) i Perunicic.

Fraikin BM Granollers: Alamo, Pujol, Berrios (2), Andreu (1), Raigal (3), Ferrer (5), García, Cmiljanic (1), Campos (1), Krivokapic (8), Pérez, Resina (2), Pérez i Malmagro (5).

Àrbitres: García Fernández i Pastor Gamón

Parcials cada 5 minuts: 2-3, 5-4, 8-7, 9-11, 11-13, 12-14 (descans), 16-18, 18-21, 25-22, 28-24, 31-26 i 33-28 (final).