FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

25.03.2007 20:10

Parèntesi a l’handbol

Després de la victòria davant el Valladolid i de quatre dies de festa per desconnectar, l'equip de Xesco Espar torna aquest dilluns amb forces renovades. La preparació física, però, no s'ha descuidat.


Quatre dies de festa. Els homes de Xesco Espar no veien tants dies junts des del Nadal. I no és gaire habitual en un calendari tan intens com el de l’handbol. El Mundial va permetre als jugadors que no van anar convocats amb seleccions portar un ritme més controlat però els internacionals, que són majoria, van portar un ritme esbojarrat.

Des de la cita mundialista, els blaugranes han disputat sis jornades de lliga ASOBAL, una eliminatòria a doble partit de Lliga de Campions i una Copa del Rei amb tres partits intensíssims. El segon entrenador del Barça Cifec, Toni Gerona, justificava, abans del cap de setmana aquest descans: “Els jugadors es mereixen un minidescans psicològic, que no físic. Hem valorat després dels bons resultats que era el millor per l’equip i desconnectar aquests 4 dies els anirà bé”.

Deures per les minivacances

Però els jugadors no han desconnectat del tot aquests dies. S’han emportat un pla de treball físic per fer allà on han estat. “Han fet peses i carrera”, explica Gerona. “No és necessari que hagin vingut al Palau: ho poden fer a casa seva o allà on han estat de viatge. Tothom té accés a un gimnàs o poden córrer pel carrer, perquè mantinguin un nivell de forma física però sigui un descans psicològic.”

L’staff tècnic de la secció, amb el suport del metge de l’handbol, Josep Anton Gutiérrez, van planificar la temporada en dos blocs. Pel segon, que va començar al febrer, van dissenyar un programa de condicionament físic que ara finalitza i ha funcionat a la perfecció. “A la Copa del Rei vam estar molt bé físicament. L’equip va estar a un nivell superior fins i tot respecte dels contraris” comenta el doctor Gutiérrez. Ara aquest cicle ha acabat i per això hem donat aquests dies de descans relatiu."

Sense lesions al Mundial

Després del Mundial sempre tornava algun jugador lesionat. En aquesta ocasió hi ha hagut sort. El metge de la secció d’handbol creu que “estem tenint una temporada molt bona en aquest sentit. Nosaltres sempre creiem que és perquè la preparació física que fem és correcta però també la sort influeix moltíssim en aquest sentit. Ara tenim un parell de jugadors tocats i el fet de jugar un cop per setmana ens permet regular la condició física en el que queda de temporada”.
Parèntesi a l’handbol
El descans actiu
La feina que els jugadors han fet aquests dies és diferent de la preparació que fan a les vacances d’estiu, un treball al que anomenen “descans actiu”. Abans de començar la pretemporada, els blaugranes tenen com a feina practicar un esport diferent de l’handbol per tornar a l’equip amb bona forma, però sense pensar encara en la seva activitat habitual. En aquests 4 dies, però, han fet la mateixa feina que fan al Palau en grup.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana