20.03.2007 22:31

Festa completa (31-26)

El campió de la Copa del Rei ha tornat al Palau amb un triomf sobre el sempre incòmode Valladolid. El Barça Cifec ha mantingut la bona línia de joc exhibida en els últims partits.

El Palau Blaugrana ha rebut amb una sonora ovació a l’equip cadet i a la primera plantilla d’handbol del FC Barcelona, campions tots dos de l’última edició de la Copa del Rei. Els homes de Xesco Espar tenien la obligació de vèncer al BM Valladolid per complir l’objectiu de ser, com a mínim, tercers a la lliga Asobal. Conscient del que s’hi jugava, i amb la confiança que ha aportat el triomf d’Altea, el Barça Cifec ha estat el gran dominador del matx, especialment en la segona meitat.

Losert estel•lar

El començament del partit ha tingut com a clars protagonistes als dos porters, Losert i Loger, que han realitzat aturades inversemblants. El jugador croat del FC Barcelona ha mantingut l’excel•lent nivell dels últims compromisos. En els primers minuts el joc era lent i els llançaments massa forçats com per sorprendre als inspirats porters.

Primeres escapades

Ràpidament, el Barça ha superat els instants de tempteig i ha marxat 6-3 (min.11), un fet que ha provocat que el tècnic del Valladolid, Juan Carlos Pastor, hagués de demanar un temps mort. El conjunt blaugrana combinava bé i arribava amb fluïdesa a la porteria contrària. Els castellans, en canvi, els hi seguia mancant clarividència en atac i es mantenien vius en el partit gràcies als gols de penal d’Edu Fernández. Una millora defensiva dels visitants ha deixat als de Xesco Espar sis minuts sense marcar, un marge que han aprofitat per escurçar distàncies (12-10). Tot i això, el FC Barcelona Cifec no s’ha deixat sorprendre i ha marxat el descans amb un favorable 15-12.

Trenca el partit

El Barça ha trepitjat l’accelerador en la represa i, només de començar, s’ha situat 18-12. La bona defensa ha deixat sense idees en atac al Valladolid, mentre que a nivell ofensiu Tomàs, Juanín, Jerome i Romero han monopolitzat els gols. Curiosament, com en la primera part, Pastor s’ha vist obligat a demanar un temps mort en el minut 11, però aquesta vegada la diferència (24-16) era massa gran. Xesco Espar s’ha permès el luxe de donar entrada jugadors joves com Ugalde o Cañellas en l’últim tram perquè certifiquessin una victòria més còmode del que s’esperava.
La fitxa del partit
FCB CIFEC, 31
BM VALLADOLID, 26

FCB Cifec: Losert, Juanín (6), Tomàs (5), Jerome (6), Romero (5), Nagy (5), Vori (3)–set inicial- Hernández, Ugalde, Barrufet, Cañellas, Skrbic (1), Perunicic i Puig.

BM Valladolid: Loger, Asier, Velasco, Gull (4), Garabaya (3), Ávila, Parrondo (1)–set inicial- Edu Fernández (7), Rentero (2), Hugo, Sierra, Rodríguez, Ugalde (1) i Muratovic (9).
Àrbitres: Martin i Monroy

Parcials: 1-1, 4-3, 8-6, 11-7, 12-10, 15-12 (descans), 18-13, 22-16, 26-17, 29-21, 30-24 i 31-26 (final).