11.03.2007 20:25

Una nova Copa blaugrana (33-27)

El Barcelona Cifec ha guanyat la Copa del Rei després d’imposar-se a l’Ademar Lleó amb contundència (33-27). Els homes de Xesco Espar han decidit el partit en els minuts finals de la primera part, on han aconseguit un parcial de 8-0.

Com el bàsquet i l’hoquei patins, el Barça d’handbol també ha guanyat la Copa del Rei. Els homes de Xesco Espar han estat molt superiors i mai han vist perillar el triomf. La defensa blaugrana i una gran actuació d’Iker Romero i Juanín García han donat la victòria final al Barcelona Cifec, que suma el seu primer títol de la temporada. L’Ademar, en canvi, ha tingut el partit coll amunt des que ha encaixat un parcial de 0-8 al final del primer temps que ha acabat decidint la final.

Lluita de parcials

Tots dos conjunts han sortit molt connectats en atac, cosa que ha permès veure força gols en els primers minuts de matx (3-4, m.5). Les defenses, però, han anat millorant poc a poc, així com el rendiment del porter titular del Barça, Venio Losert, que ha acabat completant un primer temps sublim. A partir d’aquest 3-4, el partit ha avançat a cop de parcials. L’Ademar, amb un ràpid Martins sortint al contracop, ha permès que els lleonesos es posessin dos amunt (5-7), però un 4-0 dels d’Espar ha posat de nou per davant als blaugranes (9-7).

Defensa de campió

La lluita, però, ha continuat en aquesta mateixa línia. Mateo Garralda, el veterà jugador de l’Ademar, ha encadenat tres gols des dels nou metres que han posat el 9-10 en el minut 19 de la primera meitat. I a partir d’aquest moment el partit ha començat a decidir-se, curiosament, a favor del FC Barcelona Cifec. Losert, molt inspirat, i una agressiva defensa blaugrana liderada per Vori i Perunicic (exclòs dues vegades en el primer temps) han fet que els de Manolo Cadenas encadenessin més de deu minuts sense anotar (des del minut 19 fins el 31, a la segona part, no han marcat). El Barça ho ha aprofitat per marxar al descans amb un 17-10 més que favorable de cara al segon temps, amb un 8-0 de parcial.

Amb tot decidit

A la represa, el Barcelona Cifec ha continuat sent millor que l’Ademar Lleó i ha ampliat el seu avantatge fins tenir 10 gols de renda (23-13, m.41). Els lleonesos, amb aquest marcador tan negatiu, han començat a jugar amb menys pressió i han aconseguit reduir diferències, però mai fent patir als d’Espar. Garralda, potser el millor del Lleó, ha estat expulsat en el minut 45 de partit amb vermella directa. El Barcelona Cifec tenia el títol a la butxaca i ha tingut temps de lluir-se amb algunes accions de luxe, com un fly entre Juanín i Nagy que ha acabat amb gol. Al final, 33-27 i l’equip dirigit per Espar que es proclama campió de la Copa del Rei.
LA FITXA
LES DADES DEL PARTIT

FCB Cifec, 33
Ademar Lleó, 27

FCB Cifec (17+16): Losert, Juanín (5), Tomàs (1), Puig (3), Jerome Fernández (3), Vori (2) i Perunicic (1) – set inicial-, Nagy (6), Iker Romero (6), Hernández (4), Larholm (2).

Ademar Lleó (10+17): Saric, Jakobsen, Perales (5), Aguinagalde (3), Sranovsky (2), Martins (4), Garralda (4) -set inicial –, Entrerríos (7), Castresana (1), Morros, Urdiales (1).

Parcials cada cinc minuts: 3-4, 5-7, 8-7, 10-10, 13-10, 17-10 (descans), 19-12, 22-13, 24-18, 27-19, 30-23, 33-27 (final).

Àrbitres: Breto León i Huelín Trillo.