08.03.2007 23:49

El Barça Cifec dóna el cop (26-32)

El FC Barcelona Cifec ha derrotat el Ciudad Real (26-32) en una segona part magistral. La concentració i el joc col•lectiu han estat les claus per desfer-se del vigent campió d’Europa i per presentar amb fermesa la seva candidatura a la Copa del Rei.

Els homes de Xesco Espar volen la Copa. Així ho han deixat palès en els quarts de final, especialment en una segona part en la que han asfixiat el Ciudad Real i han capgirat un resultat que se’ls havia posat força complicat. Els manxecs han dominat el marcador durant bona part del matx, però s’han quedat sense gasolina al final per culpa de la gran defensa blaugrana. La clarividència en atac de jugadors com Víctor Tomás o Jerome Fernández ha acabat sentenciant el duel.

La primera part, per al Ciudad Real

El FC Barcelona Cifec no ha pogut perforar la porteria d’Sterbic fins el minut 6, quan Jerome ha aconseguit el 3-1. A partir d’aquí, de la mà d’un inspirat Venio Losert, els blaugranes han capgirat la situació amb una bona circulació de pilota en atac i s’han posat per davant fins el 10-9 (min.22). Un parcial de 4-0 ha permès al Ciudad Real escapar-se abans del descans, on s’hi ha arribat amb el marcador de 14-11.

Coratge blaugrana

El gol del Ciudad Real només començar el segon temps semblava que el matx seguiria el guió dels primers 30 minuts, però ha estat un miratge. A poc a poc, gol a gol, el FC Barcelona Cifec ha escurçat distàncies fins a empatar 21-21 mitjançant Juanín (min. 47). Sterbik i Rolando Uríos aguantaven al conjunt que lidera Dushebaev, però un gran Losert i els atacants blaugranes han pogut més que ells.

Deu minuts de luxe

Un altre contraatac de Juanín en el minut 44 ha posat al Barça per davant per primera vegada des del 22. Demostrant una gran mentalitat, els homes d’Espar han anat incrementant l’avantatge a base del treball defensiu i atacs efectius. Nenad Perunicic s’ha convertit pràcticament en un mur infranquejable per als manxecs, i Víctor Tomás i Jerome Fernández s’han seguit mostrant infalibles davant Sterbik. La intensitat barcelonista en els últims instants ha contrastat amb l’actitud del rival, que ha acabat abaixant els braços. El marcador final, 26-32, ho diu tot.
BM CIUDAD REAL, 26
FC BARCELONA CIFEC, 32

BM Ciudad Real: Sterbic, Prieto (3), Kallman (1), Pajovic (2), Dujshebaev (2), Stefansson (3) i Zorman (2) –set inicial-, Fis, Hombrados (p), Belaustegui, Davis (1), Entrerríos (2), Uríos (6), Metlicic (1), Rutenka (1) i Dzomba (1).

FC Barcelona Cifec: Losert, Juanín (4), Tomás (7), Puig (1), Jerome (6), Romero (7) i Vori (2) -set inicial-, Hernández, Barrufet, Nagy (2), Skrbic (1), Perunicic i Larholm (1).

Àrbitres: Martín i Monroy

Parcials: 2-0, 4-5, 7-8, 8-8, 12-9, 14-11 (descans), 17-15, 19-18, 21-19, 22-24, 24-27 i 26-32 (final).