03.03.2007 20:13

Victòria sense premi (34-29)

El FC Barcelona Cifec i el Palau han posat la por al cos al Flensburg, però els deu gols de desavantatge de l’anada han estat una distància insalvable. El triomf de cinc no ha estat suficient per accedir a les semifinals de la Lliga de Campions.

No hi ha hagut gesta. El Palau Blaugrana s’ha vestit de gala per viure una nova tarda màgica europea, però els deu gols que portaven de renda els alemanys han estat inabastables. Com en l’anada dels quarts de la lliga de campions, el porter Beutler ha tingut una actuació molt destacada i ha neutralitzat els intents dels de Xesco Espar per retallar les diferències. L’esforç dels jugadors blaugranes ha rebut l’ovació del públic en la conclusió del matx.

Nervis inicials

El FC Barcelona Cifec ha començat amb la voluntat de fer-se amb el control del partit. Davant, però, s’ha trobat amb un Flensburg que ha defensat amb duresa i no ha sortit intimidat per l’olla a pressió que era el Palau. El conjunt blaugrana tenia dificultats per córrer al contraatac i molts dels intents acabaven trobant el cos de Beutler. El Flensburg ha anat pel davant del marcador en els instants inicials, fruit d’algunes imprecisions en la circulació de la pilota del Barça.

Comença a marcar la diferència

De la mà d’un incommensurable David Barrufet, el Barça Cifec ha assolit les primeres distàncies. Víctor Tomás i Juanín García han trencat per rapidesa la robusta defensa alemanya. Els blaugranes han posat la por al cos al Flensburg amb un parcial de 5-1 que els ha permès marxar de tres, per primera vegada, en el minut 20. El pals i les aturades de Beutler han impedit que l’avantatge s’eixamplés el tram final de la primera part.

Moltes interrupcions

El 14-12 del descans deixava una porta oberta a l’esperança, sobretot tenint en compte que en el partit d’anada el resultat era molt similar. Un gol de Juanín en el primer minut ha fet rugir el Palau. El Flensburg, però, ha actuat amb ofici i no s’ha mostrat tant vulnerable a camp contrari com s’esperava. Les continues interrupcions han frenat el ritme que volia imposar Xesco Espar. El Barça Cifec ha aconseguit la màxima diferència en el minut 40, amb cinc gols (20-15). En aquest moment no ha aprofitat les jugades de superioritat numèrica i ho ha acabat pagant, ja que els alemanys s’han situat a dos gols poc després i han deixat l’eliminatòria pràcticament sentenciada.

Amb el cap ben alt

A contrarellotge i amb molt poques possibilitats, el FC Barcelona ha treballat amb coratge fins el final. Pressionant gairebé a tota la pista, ha aconseguit col•locar el 34-29, un important avantatge, però no suficient per accedir a les semifinals. El públic del Palau ha acomiadat la plantilla blaugrana amb una sonora ovació.
La Fitxa del Partit
FCB CIFEC, 34
FLENSBURG, 29

FCB Cifec: Barrufet, Juanín (5), Tomàs (9), Puig (5), Jerome (2), Romero (8) i Vori –set inicial- Losert (p), Fernando, Ugalde, Nagy (2), Larholm (1), Skrbic (2) i Perunicic.

Flensburg: Beutler, Christiansen (3), Vranjes (2), Stryger (3), Lijewski (5), Boldsen (2) i Kudsen (6) –set inicial- Johanssen (4), Lackovic (3), Nielsen, Eggert, Holpert (p), Jensen i Lauritzen (1).

Àrbitres: Gilles Bord i Olivier Buy (França). Han exclòs Skrbic (min.24 i 58), Larholm (min. 27 i 44) i Nagy, del FC Barcelona Cifec; Lackovic (min.25), Boldsen (min. 28), Kudsen (min.30 i 47), Lijewski (min.40), Lauritzen (min.41) i Christiansen (58’).

Parcials cada cinc minuts: 3-3, 4-5, 6-7, 11-8, 12-10, 14-12 (descans), 17-14, 20-15, 21-17, 23-20, 27-23 i 34-29 (final).