El Barça Alusport manté el liderat (5-5)

16.10.2011 18:30

El Barça Alusport manté el liderat en un duel per recordar (5-5)

Llorenç Tarrés

El conjunt de Marc Carmona i El Pozo de Múrcia han empatat al Palau en un partit molt intens, de segona part espectacular i que permet als blaugranes seguir al capdavant de la Lliga.

Sergio Lozano celebra un dels seus tres gols contra El Pozo. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 5
EL POZO MÚRCIA, 5

FC Barcelona Alusport (1+4):
Cristian, Jordi Torras, Sergio Lozano (3), Wilde, Igor –cinc inicial–, Fernandão (1), Gabriel, Ari Santos, Javi Rodríguez (1), Marc Tolrà, Roger Serrano i Chema Mella (ps).

El Pozo Múrcia (2+3): Rafa, Kike, Esquerdinha (1), Dani Salgado, Miguelín –cinc inicial–, Bebe, Saúl (2), De Bail (1), Álex (1), Gréllo i Chico (ps).

Gols: 0-1, Álex, min 9; 0-2, Saúl, min 18; 1-2, Sergio Lozano, min 19; 1-3, Esquerdinha, min 23; 2-3, Javi Rodríguez, de penal, min 24; 2-4, De Bail, min 29; 3-4, Sergio Lozano, min 33; 4-4, Sergio Lozano, min 34; 4-5, Saúl, min 38, i 5-5, Fernandão, min 40.

Àrbitres: Gutiérrez Lumbreras i Lope Díaz (Madrid). Grogues als locals Lozano i Torras i als visitants Kike, Esquerdinha i Dani Salgado.

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.814 espectadors.

Amb les urpes i un caràcter propi dels equips campions, el Barça Alusport ha defensat el seu liderat a la Lliga. Ho ha fet davant un El Pozo molt millorat que ha estat a punt d'aconseguir la victòria al Palau, però que pot donar gràcies del punt aconseguit, ja que els blaugranes han merescut el triomf en un final increïble. Lozano, amb tres gols, ha brillat de valent en un duel que, sens dubte, ha estat el millor de l'any.

Un rival exigent

I és que veure en acció el Barça Alusport és un plaer, i més encara si al davant hi ha un equip de la dimensió d’El Pozo. Per història, però sobretot per plantilla, els murcians són un rival que atrau grans ambients al Palau i avui no ha estat l’excepció. Uns 3.000 espectadors, la millor entrada del curs, han vibrat amb un partit de luxe.

Esquerdinha, Miguelín, Dani Salgado, un Rafa enorme... No és un equip qualsevol, El Pozo, molt millorat respecte a l’últim partit que van jugar tots dos equips aquest estiu a la Supercopa i que va acabar amb una contundent victòria blaugrana. El Barça Alusport ha tingut un inici de partit difícil, amb els visitants marcant el ritme i els locals atacant a batzegades de Wilde i Torras. Rafa ha començat el seu recital d’aturades amb una canonada del brasiler, i el duel ha viscut uns primers minuts d’ocasions a banda i banda. Ari Santos ha tret un gol sota la línia, Cristian s’ha lluït després d’un xut de Miguelín, Fernandão i Gabriel han tornat a topar amb Rafa... Finalment, el premi del gol ha estat per als visitants, amb una acció d’estratègia culminada per Álex al segon pal.

El 0-1 ha descol•locat una mica els blaugranes, que durant uns minuts han vist com El Pozo tenia el partit exactament on volia. La lesió d’Igor, amb un estirament de l’adductor de la cama dreta, ha ennegrit una mica més el panorama (l’equip ja comptava amb les baixes de Lin i Saad, a les quals s’ha afegit la d’última hora de Paco Sedano) i Saúl, amb un xut que s’ha escapat de les mans de Cristian, ha fet el 0-2.

La mala sort que ha acompanyat el porter madrileny del Barça Alusport no ha volgut compensar-se un minut després, quan un miracle ha salvat que a Rafa no se li escapés un xut de Sergio Lozano. Cristian, però, ha compensat el seu error amb una brillant intervenció i el mateix Lozano, amb un golàs, ha fet l’1-2. Tot plegat ha provocat un assetjament final dels de Carmona, que s’han quedat sense premi. Al descans, 1-2.

Apareix el millor Lozano

2011-10-16_FCB_ALUSPORT_-_ELPOZO_MURCIA_FS_031.jpgLa bona sortida a pista dels blaugranes en el segon temps s’ha vist truncada amb el tercer gol visitant. Esquerdinha, en una acció molt protestada sobre Torras, ha marcat un gol que ha encès els ànims i que tornava a posar les coses ben difícils. La resposta de Fernandão ha topat amb la gran aturada de Rafa, però, un minut després, un penal per clares mans de Kike ha tornat els locals al partit. Javi Rodríguez no ha perdonat la pena màxima i ha establert el 2-3. El capità, que es troba com un peix a l’aigua en aquests ambients, ha reactivat l’equip amb dues accions de geni.

Els minuts passaven amb avantatge visitant, ampliat a deu minuts del final per De Bail després d’una gran assistència de Gréllo. Tot i això, el Barça Alusport no ha deixat d’intentar-ho, però una i altra vegada topava amb Rafa o amb la seva manca de punteria, fins que ha aparegut novament Lozano. Un doble penal forçat per Javi Rodríguez ha significat el 3-4 i, tot just un minut després, el canoner madrileny ha rebentat una pilota perduda per empatar.

Els últims minuts han estat de bogeria en un Palau en ebullició. El Pozo ha perdonat un 3 contra 1 després que els àrbitres no xiulessin una clara falta, si bé les millors ocasions han estat blaugranes, especialment d’un Wilde afamat. Però qui ha marcat han estat els visitants amb una acció de Saúl. Carmona ha tret aleshores el porter jugador a la pista en l’últim intent i el final ha estat èpic. Rafa ha fet l’aturada del segle abans que Fernandão empatés. I no només això: l'equip ha tingut temps de fregar la victòria amb dues ocasions increïbles que no han entrat perquè un partit així no podia tenir perdedor.