L'atac blaugrana combat el 'jet lag' (5-1)

08.10.2011 21:40

L'atac blaugrana, el millor remei contra el ‘jet lag’ (5-1)

Llorenç Tarrés

En plena eufòria europea per la classificació per a Letònia, la designació del Palau com a seu de l’Elite Round i el sorteig de dimarts, el Barça Alusport ha sumat una nova victòria a la Lliga. Tres gols en 47 segons han sentenciat el partit.

La fitxa del partit

FCB ALUSPORT, 5
UMACON SARAGOSSA, 1

FC Barcelona Alusport (5+0):
Cristian, Ari Santos, Saad (1), Wilde (2), Igor –cinc inicial–, Jordi Torras, Gabriel, Fernandão(1), Javi Rodríguez, Sergio Lozano (1) i Paco Sedano (ps).

Umacon Saragossa (1+0): Dídac, Carlos, Nano Modrego, Bebeto, Miguel –cinc inicial–, Joan Linares (1), Juampa, Pedreño, Víctor, Duato, Keny i Arturo (ps).

Gols: 1-0, Saad Assís, min 2; 1-1, Joan Linares, min 4; 2-1, Wilde, min 10; 3-1, Sergio Lozano, min 10; 4-1, Wilde, min 11, i 5-1, Fernandão, min 18.

Àrbitres: Rabadán Sáinz i Sánchez Ayala. Grogues al blaugrana Jordi Torras i al visitant Pedreño.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.482 espectadors.

No hi ha ‘jet lag’ per a aquest Barça Alusport, que segueix comptant els seus partits a Primera Divisió per victòries. L’equip ha tornat a la Lliga sumant aquest vespre el cinquè triomf després de desfer-se d’un bon Umacon Saragossa, que durant un bon grapat de minuts ha tingut el partit on volia però que ha acabat sotmès pel brutal atac del conjunt de Marc Carmona. Tres gols en menys d’un minut han fet forat per a un Barça que ha regalat gols espectaculars a l’afició del Palau.

Inici de tempteig

2011-10-08_FCB_ALUSPORT_-_UMACON_ZARAGOZA_018.jpgLa primera ovació de la graderia se l’ha endut l’exblaugrana Carlos Muñoz, que tornava al Palau per primera vegada des que va marxar. Un cop ha començat a rodar la pilota, s’ha convertit en un rival més, amb ganes de donar maldecaps com tot el seu equip, un Umacon Saragossa que, tot i la seva classificació actual, no és agosarat pensar que jugarà els play-off a final de curs. La primera alegria, però, l’ha donat el blaugrana Saad Assís, tot just als dos minuts de partit, quan ha vist Dídac avançat i des de llarga distància ha marcat l’1-0. I mentre la gent blaugrana encara cantava el gol, ha estat a punt d’arribar el segon. Wilde no ha trobat porteria per ben poc, i Ari Santos, beneficiat en una gran acció d’estratègia, ha topat amb la gran aturada del porter català del conjunt aragonès.

La situació de partit tenia bon color però ràpidament s’ha torçat. Joan Linares, aprofitant un rebuig, ha demostrat experiència per estar al lloc just en el moment adequat i caçar l’empat a porteria buida. En uns pocs minuts de descontrol, Nano Modrego ha estat ben a punt de marcar el segon. I és que amb el marcador empatat altra vegada tots dos equips han disposat de bones ocasions, com ara un xut al pal de Bebeto o un parell de ràpides transicions que Cristian, molt atent a les sortides, ha evitat. També les ha tingut el Barça Alusport, fruit principalment de la bona pressió en primera línia. Wilde, en un mà a mà davant Dídac, ha xutat fora.

Espectacle en un obrir i tancar d’ulls

Però el brasiler perdona un cop, no dos. Ja l’havia ensumat i el depredador no falla. El golejador blaugrana ha fet un gol espectacular, amb majúscules, amb sotana a un defensor i vaselina precisa i preciosa davant el porter rival. Un gol tan bonic que calia veure repetit, cosa que ha fet que molts es perdessin el 3-1, obra de Sergio Lozano uns segons després d’asseure Dídac en un pam de terreny.

2011-10-08_FCB_ALUSPORT_-_UMACON_ZARAGOZA_030.jpgL'atac del conjunt de Marc Carmona és tan brutal que descol·loca qualsevol rival. Javi Rodríguez ha baixat una pilota aèria, ha buscat company a qui regalar-la i Wilde, encara amb ganes i llançat, l’ha esclafat al fons de la xarxa. Tot plegat en 47 segons de joc real.

Per la seva banda, Ari Santos i Wilde han disposat de noves ocasions amb dues rematades al pal, mentre Cristian treia diverses mans de mèrit, especialment una d'un xut llunyà de Carlos. Però encara faltava una delícia abans del descans, un gol marca de la casa de Fernandão. L’hispanobrasiler s’ha fet lloc i gairebé sense angle ha clavat un obús a l’escaire per acomiadar el primer temps de la millor manera.

Tot sentenciat a la represa

La segona meitat ha afluixat el ritme. Tot més pla i a la vegada més sota control, cosa que afavoria els interessos blaugrana. Les arribades locals, a poc a poc i bona lletra, no acabaven de trobar premi i l’Umacon Saragossa ja pràcticament no creia en la remuntada mentre els minuts passaven de manera inexorable.

Tot i alguns intents a destacar per totes dues parts, sobretot d’uns actius Sergio Lozano i Wilde, el marcador no s’ha mogut en els segons 20 minuts i el Barça Aluspot ha tancat un pas més en el seu camí. Cinc de cinc.