Ple de victòries del Barça Alusport a la Champions (12-0)

02.10.2011 19:02

Ple de victòries a la Champions (12-0)

Llorenç Tarrés

Un Barça Alusport molt concentrat ha superat amb la comoditat esperada el Nikars Riga en l’últim partit de la Ronda Principal de la UEFA Futsal Cup i completa una primera fase impecable, amb tres golejades en tres partits.

El Barça Alusport ha guanyat els tres partits jugats a Jelgava. Foto: FCB.

La fitxa del partit
FCB ALUSPORT, 12
NIKARS RIGA, 0

FC Barcelona Alusport (7+5):
Mella, Jordi Torras (2), Lozano (2), Igor (1), Wilde (2) –cinc inicial–, Ari Santos (2), Gabriel, Javi Rodríguez (2), Lin, Fernandão (1), Eric Martel i Paco Sedano (ps).

Nikars Riga (0+0): Dobrovolskis, Matvejevs, Dacko, Baranovs, Sustrovs –cinc inicial–, Atamanukovs, Da Silva, Zolotuhins, Zukovs, Lasenko, Roberto Rosa i Cumanovs (ps).

Gols: 1-0, Jordi Torras, min 1; 2-0, Wilde, min 3; 3-0, Ari Santos, min 3; 4-0, Javi Rodríguez, min 7; 5-0, Lozano, min 10; 6-0, Wilde, min 11; 7-0, Igor, min 18; 8-0, Jordi Torras, min 22; 9-0, Fernandão, min 29; 10-0, Javi Rodríguez, min 30; 11-0, Lozano, min 32, i 12-0, Ari Santos, min 33.

Àrbitres: Tommi Gronman (Finlàndia) i Marc Birkett (Anglaterra). Grogues als locals Dacko i Veve.

Pavelló: Zemgales Olympic Centre, de Jelgava.
Si bé el duel era intranscendent pel que fa a la classificació, ja que el Barça Alusport ja tenia el primer lloc i el bitllet per a la Ronda Elit garantits, el conjunt de Marc Carmona ha sortit a la pista a totes, amb un ferm respecte cap al rival i a la competició. Ben aviat, fruit del seu major potencial, ha deixat el duel contra el Nikars Riga vist per sentència. En tres minuts de joc, Jordi Torras, Wilde i Ari Santos han col·locat un clarificador 3-0 en el marcador del Zemgales Olympic Centre de Jelgava.

Carmona ha donat descans per a aquest partit al porter Cristian i a Saad Assís, fent debutar com a titular al porter del filial Chema Mella. El madrileny ha jugat el primer temps i ha tingut un partit força còmode gràcies al treball defensiu dels companys, molt seriosos en la pressió, si bé quan ha hagut d’intervenir també ho ha fet amb encert.

El capità, en ratxa golejadora

Un penal transformat per Javi Rodríguez –el capità ha marcat en tots els partits d’aquesta fase– ha augmentat la diferència. El Barça Alusport era amo i senyor de la situació davant un rival tancat i que intentava sortir a la contra. Però el joc fiable dels blaugranes, molt segurs en la passada i concentrats en les seves accions, ha fet que el partit fos gairebé un monòleg.

Lozano i Wilde, després d’uns minuts sense gols, han marcat el cinquè i el sisè als dotze minuts de joc, i just abans del descans, Igor ha signat el setè gol. Un concloent 7-0 ha donat pas al temps dels vestidors, després del qual, Torras, com en el primer temps, ha inaugurat el marcador amb la vuitena diana tot just als dos minuts de la represa.

Monòleg blaugrana

Els blaugranes, tot i el marcador, han continuat amb la mateixa línia, buscant la porteria rival, i, fruit d’aquest domini total, Fernandão i Javi Rodríguez han fet pujar la doble maneta en el marcador (10-0). Els letons han assumit el risc de treure el porter jugador, una situació de joc que practiquen força bé, com van demostrar davant el Leotar, però que també domina a la perfecció el Barça Alusport, i així ha arribat el gol del capità, amb un llançament de camp a camp.

Els gols seguien arribant sense aturador. Sergio Lozano i Ari Santos han signat les dues últimes dianes del Barça Alusport a Letònia, d’on marxa amb tres victòries en tres partits, amb 29 gols a favor i només 2 en contra, i amb els deures molt ben fets en aquesta primera fase. La Ronda Elit ja serà una altra història.