A Riga, plens de confiança (2-3)

Futbol sala

23.09.2011 22:46

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport ha fet valer la seva experiència per aconseguir la victòria en una pista molt complicada com és la del Ribera Navarra. Els blaugranes sumen el quart triomf de la Lliga i afrontaran la Champions en un gran moment.

La fitxa del partit
RIBERA NAVARRA, 2
FCB ALUSPORT, 3

Ribera Navarra (1+1):
Esteve, Andresito, Corvo (1), Jonathan, Thiago –cinc inicial–, Cassio, Fabricio (1), Carlos Anós, Silami i Molina (ps).

FC Barcelona Alusport (2+1): Cristian, Jordi Torras, Lin, Saad, Wilde (1) –cinc inicial–, Ari Santos, Igor (1), Sergio Lozano, Gabriel (1), Fernandão, Javi Rodríguez, Paco Sedano (ps).

Gols: 0-1, Wilde, min 2; 1-1, Corvo, min 2; 1-2, Gabriel, min 13; 2-2, Fabricio, min 28, i 2-3, Igor, min 35.

Àrbitres: Del Pozo García i López Jiménez (Madrid). Grogues als locals Silami, Jonathan i Cassio i al visitant Lin.

Pavelló: Municipal Elola (Tudela).
En una pista on feia 16 mesos que no guanyava ningú, en un ambient intens i davant un rival molt difícil de batre a casa seva, el Barça Alusport ha aconseguit un triomf molt important, el quart en quatre jornades. El conjunt de Marc Carmona s’ha imposat al Ribera Navarra gràcies a un gol d’Igor en els últims minuts i al seu esforç per controlar un equip local que ha posat les coses ben difícils. Tot i la imminent disputa de la competició europea i el desgast d’una setmana apassionant, els blaugranes han ofert una imatge molt seriosa i arribaran a Letònia carregats de moral.

Inici elèctric i de color local

IMG_1844.JPGEl partit ha començat de manera elèctrica: un descontrol forçat pels locals, amb ganes d’aprofitar el factor ambiental i el seu bon inici de Lliga per intentar sorprendre el campió, al qual per tots és sabut que li agrada tenir el partit sota el guió previst. El Ribera Navarra ha proposat un partit d’anada i vinguda, amb molta velocitat, i si bé Wilde ha obert ràpidament la llauna, els de Tudela s’han fet amb el domini del joc. Sense temps per veure la repetició del 0-1 ha arribat l’empat: Corvo, en una acció personal marca de la casa, ha superat Cristian per sota les cames i ha empatat el duel.

Els locals, a base d’accions ràpides, han disposat de bones ocasions davant un Barça Alusport per uns minuts superat i que intentava sense èxit frenar els impulsos locals. Sortosament, però, el pas dels minuts i l’experiència visitant ha estabilitzat el joc, cosa que ha afavorit els blaugranes, que han començat a amenaçar. Jordi Torras, en una rematada llunyana de volea, i Wilde, en una ocasió immillorable de passada de Javi Rodríguez, han estat a punt d’avançar l’equip.

A la tercera, finalment, ha arribat la recompensa. Gabriel ha aprofitat una jugada de conjunt per batre el porter català Esteve i retornar l’avantatge. La pressió ambiental ha intentat reanimar els locals, ara en franques dificultats, i Corvo, el millor dels locals al primer temps, ha fregat l’empat amb un xut rebutjat entre Cristian i el pal. Tot sigui dit, també Esteve ha intervingut decisivament, un minut després, en un xut d’Ari Santos. Al descans, s’hi ha arribat sense més novetats i amb el partit ben obert.

Tensió fins a l’últim instant

IMG_1868.JPGEl segon temps ha començat amb un Ribera Navarra intens, però aquesta vegada els de Carmona han sabut mantenir la possessió i a partir d’aquí generar perill. Esteve, providencial amb dues aturades de mèrit, ha intentat canviar el guió avançant sovint la seva posició, aprofitant el seu bon joc de peus, i ha creat problemes fins que en una acció desafortunada s’ha lesionat. L’entrada de Molina, un porter de diferents característiques, ha tornat a refredar el partit.

La cinquena falta per part local, amb deu minuts encara per jugar-se, ha suposat un problema afegit per als locals, que, no obstant això, cada minut que passava es veien amb opcions de lluitar pels punts. El primer intent de doble penal ha arribat ben aviat, però Ari Santos ha xutat fregant el penal, just abans que el capità local Fabricio traiés petroli d’una acció individual i empatés el duel. Si no fos per Cristian, Corvo o Andresito, haurien avançat el seu equip en uns moments de bogeria, en què Javi Rodríguez també ha disposat de dues bones opcions.

S’acostava el final i els locals han retrocedit en espera de tancar línies i buscar alguna contra salvadora. Però Igor ha castigat aquesta gasiveria amb un golàs. El mag de Fortaleza ha rebut dins l’àrea, envoltat de jugadors, s’ha fet un espai i amb l’esquerra ha clavat la pilota a l’escaire. El tècnic Víctor Acosta ha tret aleshores el porter jugador a la pista i això ha generat uns minuts finals d’infart, en què Cristian, un pelet de fortuna i el treball defensiu de l’equip han valgut tres punts d’or.