El Barça Alusport, a quarts de la Copa del Rei

29.12.2010 21:17

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport ha aconseguit el bitllet per als quarts de final de la Copa del Rei després de guanyar al Municipal de Santa Coloma, en un partit molt treballat, un típic derbi que s’ha resolt amb els gols de Saad i Javi Rodríguez al primer temps.

Ha estat, en tot cas, una victòria molt justa, aconseguida gràcies a dos gols en el primer temps i a una enorme actuació del porter Cristian. El Marfil ha plantat cara, però ha topat una i altra vegada amb el porter madrileny, que ha desfet tots els intents locals. Els de Marc Carmona, solidaris en el treball el dia que calia vestir-se amb la granota de feina, han aprofitat les seves oportunitats i jugaran l’avantpenúltima ronda del torneig.

Saad trenca un inici de tempteig

2010-12-29_MARFIL_SANTA_COLOMA_-_FCB_ALUSPORT_014.jpgEls primers minuts han estat de tempteig. El Barça Alusport ha volgut posar a prova el jove porter local Isaac, que ha respost bé, encara que, qui més ha hagut d’intervenir, ha sigut el blaugrana Cristian. És clar que s’acaben els adjectius per parlar de la temporada que està fent el porter madrileny, un cop més enorme.

Cristian ha desmuntat els primers intents locals, juntament amb l’exblaugrana Jordi Sánchez, i ha desmuntat també una clara ocasió d’Adolfo, una de les fermes promeses del prolífic planter del Marfil. L’empenta del conjunt local s’ha esbravat en el minut 4, quan Saad ha marcat el 0-1 amb una rematada amb la cama dreta que ha entrat pel mateix escaire.

El cop ha estat dur per als colomencs i Fernandão ben a prop ha estat de fer el segon amb una rematada creuada. El Barça Alusport s’ha sentit dominador en aquests moments davant un Marfil que esperava a l’aguait la seva oportunitat per fer mal. El perill ha estat sempre latent a causa del marcador tan ajustat i, si bé és cert que Isaac ha tret dos gols cantats a Fernandão i Chico, no ho és menys que Cristian ha respost amb diverses intervencions de mèrit, especialment una superba mà d'un xut d’Adolfo.

El 0-2, signat per Javi Rodríguez aprofitant una espectacular passada llarga de Torras, ha aportat la tranquil·litat necessària, encara que la calma s’ha esvaït ben aviat quan el Barça Alusport ha comès la cinquena falta, precisament del capità blaugrana.

2010-12-29_MARFIL_SANTA_COLOMA_-_FCB_ALUSPORT_031.jpgLes individualitats locals, especialment el veterà Redondo i el jove Adolfo, buscaven la cinquena falta i aquesta finalment ha arribat quan faltaven 45 segons per al descans. El doble penal de Rubén també ha trobat resposta en Cristian, i sense més patiments s’ha arribat al temps de descans.

El Barça Alusport defensa bé la seva renta

El Marfil ho ha provat, però no ha trobat la manera de fer mal a la represa. El corpulent pivot Esteller no trobava la posició, ni tampoc Jordi Sánchez, que es quedava sense forats per xutar, i els driblatges d’Adolfo i Redondo sempre trobaven bones cobertures. Els locals han trobat a faltar la seva referència ofensiva, Héctor, i la defensa del Barça Alusport, amb el liderat de Cristian sota els pals, s’ho prenia com una qüestió personal: el Marfil no podia entrar en el partit.

2010-12-29_MARFIL_SANTA_COLOMA_-_FCB_ALUSPORT_034.jpgCalia, això sí, un tercer gol per refredar l’ambient. Amb quatre faltes quan quedaven onze minuts per al final i els locals estaven cremant els últims focs, s’havia de tenir el cap fred i sentenciar. Wilde ha estat a punt de fer-ho en dues oportunitats, però el Marfil també ha amenaçat, sobretot en una clara ocasió de Jordi Sánchez.

El Barça Alusport ha intentat tenir la possessió, però la cinquena falta quan quedaven cinc minuts per al final ha fet que el Marfil posés tota la carn a la graella, és a dir, el porter jugador. Un tot o res que no ha fet moure el marcador ni per una banda (Jordi Sánchez) ni per l’altra (Jordi Torras). El Barça Alusport ja és a només quatre partits d’alçar la primera Copa del Rei de la història.

Alegria blaugrana després de la classificació. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.