Victòria de menys a més (5-2)

Futbol sala

04.12.2010 17:57

Llorenç Tarrés

Sense la brillantor habitual però amb relativa comoditat, el Barça Alusport s’ha tret el regust amarg de la derrota a Navarra. Els blaugranes han superat el Caja Segovia i recuperen el liderat després de l'empat de Lobelle.

Marc Carmona havia avisat en la prèvia que al Barça tradicionalment li costa jugar el partit després d’una derrota, i el fet cert és que l’equip blaugrana ha tingut un inici força fred. Erràtic en la creació, ha començat perdent diverses pilotes perilloses i no ha tingut la fluïdesa habitual per trobar la porteria del poc ortodox però encertat Cidão.

2010-12-04_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_FS_001.jpgEl Caja Segovia no ha col·laborat gaire a millorar la posada en escena del partit. Contràriament al que s’esperava, els castellans no han pressionat la sortida de pilota local ni s’han mostrat descarats. La baixa final de Lozano i els problemes de l’argentí Matías (ha jugat escassament set minuts), a més, han restat potencial i sobretot recanvis a un equip on Esquerdinha, Borja i Tobe intentaven generar perill.

El gol, per fi, arriba

El Barça Alusport no mossegava com en ell és costum ni trobava resposta als seus problemes. Ans el contrari, a mesura que passaven els minuts eren els segovians qui més presència agafaven sobre el parquet del Palau. Un encertat Paco Sedano ha evitat mals majors, sempre atent a les sortides i decisiu en una doble rematada a boca de canó d’un Sergio que ja olorava el gol.

2010-12-04_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_FS_015.jpgL’espessor blaugrana ha durat onze minuts. El Barça Alusport, que havia posat una marxa més al partit, ha avisat amb una rematada de cap de Javi Rodríguez al travesser . Saad i Torras han trobat una bona resposta en Cidão des de la llarga distància, fins que Fernandão, que avui tornava a l’equip, ha obert la llauna. El pivot brasiler s’ha llançat al segon pal i ha caçat un xut enverinat de Torras per marcar un gol tranquil•litzador.

Amb l’1-0, l’equip i també la graderia s’han animat. Cidão ha salvat el segon amb una sortida decisiva a peus de Wilde. Els blaugranes, ja amb una certa embranzida però sense forçar, han generat ocasions en els últims minuts del primer temps, però quan millor estava l’equip, la botzina final ha enviat els jugadors als vestidors.

Una segona part millor

2010-12-04_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_FS_011.jpgCalia millorar en el segon temps i així ha estat. En 25 segons de joc, ocasió blaugrana que ha acabat en córner i golàs de Wilde en el posterior servei de cantonada. El Caja Segovia ha intentat ser ell mateix, amenaçant amb accions individuals de Daniel i Matías, però el domini ja era blaugrana.

Saad ha fregat el tercer. Tampoc Wilde ha trobat la xarxa i a Javi Rodríguez li han tret dues rematades just abans d’engaltar la pilota. Però, finalment, ha estat Carlos, en un ràpid servei de cantonada, el qui ha sorprès Cidão amb un xut per sota les cames.

Amb el 3-0 s’ha vist la millor jugada del partit, començada per Sedano amb els peus i amb combinació sempre amb un o dos tocs entre Saad, Fernandão, Carlos i Lin. Però tot i que Tobe ha evitat el gol sota els pals, el missatge era clar: fora dubtes. I Lin ho ha demostrat fent el 4-0 just després, en aprofitar una mala sortida de Cidão.

En un tres i no res el Barça Alusport havia sentenciat el partit, però dos gols en un minut dels visitants han afegit emoció a un duel que semblava liquidat però que novament ha acabat de resoldre el porter Paco Sedano de camp a camp. El Barça Alusport torna a ser líder després de l'empat del Lobelle davant el Sala 10 Saragossa (5-5).

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 5
CAJA SEGOVIA, 2

FC Barcelona Alusport (1+4):
Paco Sedano (1), Jordi Torras, Lin (1), Fernandão (1), Saad –cinc inicial–, Chico, Wilde (1), Igor, Javi Rodríguez, Carlos (1), Sepe i Chema.

Caja Segovia (0+2): Cidão, Sergio, Tobe, Esquerdinha (1), David –cinc inicial–, Alberto, Matías, Antoñito (1), Borja, Daniel i Geison.

Gols: 1-0, Fernandão, min 11; 2-0, Wilde, min 21; 3-0, Carlos, min 29; 4-0, Lin, min 31; 4-1, Antoñito, min 36; 4-2, Esquerdinha, min 37 i 5-2, Paco Sedano, min 38.

Àrbitres: Felipe Madorrán i Gereta Ramírez. Grogues a Jordi Torras, Lin i Chico.

Pista: Palau Blaugrana. 2.283 espectadors.