Un líder molt seriós (6-3)

Futbol sala

19.11.2010 22:43

Llorenç Tarrés

La primera defensa del liderat per part del Barça Alusport ha acabat amb victòria per punts. El conjunt de Marc Carmona ha treballat de valent per guanyar el Reale Cartagena al Palau i ampliar la ratxa de victòries a set de seguides.

Els blaugranes han fet bons els pronòstics, però, tot i que les dinàmiques d’un i altre podien haver fet intuir un partit fàcil, no ho ha estat gens. El Reale Cartagena ha plantat cara a un líder seriós, si bé no tan espectacular com en anteriors partits.

El Barça Alusport ha sortit una mica fred a l’enfrontament, però no ha tardat gaire a agafar el to. Jordi Torras ha disposat de la primera ocasió, una acció similar a la que va suposar el primer gol a la pista de l'Inter i que Lin ha calcat des de l’altra banda. Cap dels dos ha tingut èxit.

El porter Fabio, un mur

2010-11-19_FCB_ALUSPORT_-_REALE_CARTAGENA_010.jpgEl jove aler segovià, molt actiu i principal conductor del joc blaugrana en els primers minuts, ha tornat a fregar el primer gol amb una gran diagonal que l’ha deixat sol davant un encertat Fabio. El bon ambient a les graderies del Palau ha animat els jugadors i el Barça Alusport ha posat la velocitat de creuer.

No obstant això, la primera gran ovació se l’ha endut Cristian amb una triple aturada. Passat l’ensurt, ha tornat l’atac sense gol dels locals. Lin, Torras (objecte d’un més que possible penal) i sobretot una doble rematada a boca de gol de Wilde i Saad que ha aturat brillantment Fabio, han generat gran perill. Wilde, amb un xut llunyà que ha tocat el pal, ha completat els millors minuts del primer temps.

El joc de quatre i les tiralínies del Barça Alusport feien estralls a un Real Cartagena que ha sobreviscut com ha pogut i que ha guanyat confiança a mesura que passaven els minuts. La inseguretat blaugrana si no arribava el gol podia passar factura i els murcians han avisat amb dos perillosos contraatacs.

El Reale Cartagena ha estat capaç de mantenir el 0-0 en el marcador fins al minut 15, quan Jordi Torras ha obert la llauna amb un toc subtil i espectacular de passada de Wilde. Però, tot just servir de centre, una pèrdua de pilota ha generat l’empat: Cobeta ha contraatac i Fabián ha empatat al segon pal. El capità visitant, per cert, és tot un especialista a marcar gols al Barça. Va fer un hat-trick en aquella malaurada derrota a Pinto fa dues temporades i la temporada passada també va marcar al Palau.

Igor al rescat

Ha estat aleshores quan Igor al rescat ha tornat l’avantatge amb dos gols en un sospir: el primer de contraatac culminat amb màgia brasilera i, el segon, d'una recuperació al punt de penal, des d’on ha afusellat Fabio. No obstant això, just abans del descans, Fabián ha tornat a marcar, aquest cop des del punt de doble penal, deixant una victòria mínima al final dels primers 20 minuts.

2010-11-19_FCB_ALUSPORT_-_REALE_CARTAGENA_020.jpgA la represa, els nervis podien jugar a favor del conjunt de Luis Fonseca. De fet, els visitants han sortit valents i Cristian ha hagut d’intervenir força. Ho ha fet, és clar, en l’excel·lent línia dels últims partits. Però un contraatac magistral dels tres fitxatges de l’equip, conduït per Wilde, amb assistència de Lin i culminat per Jordi Torras, ha tornat els dos gols de coixí. I el guió s’ha pintat de color blaugrana.

El Barça Alusport assegura el triomf

2010-11-19_FCB_ALUSPORT_-_REALE_CARTAGENA_008.jpgL’avantatge ha generat espais a la defensa rival i Igor i Javi Rodríguez han estat ben a prop de fer el cinquè, gol que finalment ha marcat Chico amb un xut llunyà. El Barça Alusport, amb el duel pràcticament a la butxaca, s’ha agradat, però en cap cas confiat. Per si de cas, el 5-3 marcat per Messias ha activat l’alerta en uns últims minuts de més intensitat que no pas encert. Wilde, això sí, ha tingut temps per fer el gol que fins aleshores se li havia resistit. La primera defensa del liderat s’ha guanyat en els punts, potser no per KO, però ha deixat una imatge de sacrifici i solidesa que genera tanta confiança com una golejada.

Chico celebra el cinquè gol blaugrana. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 6
REALE CARTAGENA, 3

FC Barcelona Alusport (3+3):
Cristian, Jordi Torras (2), Wilde (1), Lin, Saad –cinc inicial–, Chico (1), Javi Rodríguez, Carlos, Igor (2), Juanito i Paco Sedano.

Reale Cartagena (2+1): Fabio, Fabián (2), Messias (1), Cobeta, Pedreño –cinc inicial–, Carrasco, Palomeque, Pizarro, Kiwi, Charly Maza i Molina (ps).

Gols: 1-0, Jordi Torras, min 15; 1-1, Fabián, min 15; 2-1, Igor, min 16, 3-1, Igor, min 17; 3-2 Fabián, min 18; 4-2, Jordi Torras, min 22; 5-2, Chico, min 27; 5-3 Messias, min 33 i 6-3, Wilde, min 40.

Àrbitres: Gallo Suárez i Velasco Martínez. Grogues als locals Carlos i Jordi Torras.

Pavelló: Palau Blaugrana. Uns 2.600 espectadors.