El repte de començar guanyant

14.09.2010 18:05

Llorenç Tarrés

Des que el primer equip de futbol sala va retornar a Divisió d’Honor, la temporada 2006/07, només una vegada ha començat la lliga amb triomf. Va ser l’any passat contra MRA i diumenge espera repetir a la pista de Sala 10 Saragossa.

La victòria de la temporada passada a l’Universitario de Navarra ( 2-3 ) és l’única que l’equip de futbol sala ha aconseguit en la primera jornada de lliga les ultimes quatre temporades. Aquell 11 de setembre del 2009, els de Marc Carmona van començar la temporada guanyant en una de les pistes més complicades de la lliga. Ho va ser tant, que de fet MRA va acabar sent subcampió de lliga després d’una temporada espectacular.

PATL8836.JPGPC, Javi Rodriguez i Igor van aixecar el gol inicial dels navarresos, obra de Jesús, i el Barça es va endur els tres primers punts de la competició tot i els esforços locals als minuts finals.

Cristian demana “ambició”

Però no sempre les coses han anat tan bé en el debut de lliga. El Barça sol partir amb etiqueta de favorit però les altres tres temporades des del seu retorn a la Divisió d’Honor han començat amb mal peu. Una simple estadística però que el vestidor blaugrana té molt clar que vol trencar diumenge.

“Cada temporada és diferent; a vegades comences bé i acabes malament o al revés, però sincerament jo li dono molta importància al fet de començar guanyant ja que et dóna un plus de cara als següents compromisos”, ha explicat el porter Cristian Domínguez, que demana “ambició i ganes” per visitar el pavelló Siglo XXI de Saragossa. “Hem de demostrar que tenim nivell per aspirar a tot”, ha afegit.

Fernandao_a_Benicarlo.jpgContra Benicarló, la temporada 2008-09, l’equip va esgarrapar un empat gràcies a dos gols agònics de Fernandao que van eixugar a l’últim minut el 2-0 que regnava al marcador.

Dues derrotes

Les altres dues estrenes es compten per derrotes. La tornada a Divisió d’Honor va començar amb desfeta al Palau contra el FS Martorell per 1-3. Amb l’ara delegat Paco Arjona, per cert, com a porter blaugrana, si bé aquell dia va ser suplent en detriment de Fran Romero.

La temporada següent , l’aleshores Barça Senseit queia a Guadalajara davant un Gestesa superior. Un 4-1 final que va fer mal al vestidor i que va marcar l’inici d’aquella temporada. Posats a triar, per tant, millor començar amb victòria.
Derrota per la mínima del filial
A la Divisió de Plata, el filial del Barça va caure per la mínima (1-0) a la pista del Gáldar canari a la segona jornada. Un gol del local Julio al minut 3 va decidir un duel molt igualat en què els jugadors de Santi Gea van estar ben a punt d’esgarrapar un bon resultat.