Diada... i Copa Catalunya (2-1)

11.09.2010 21:07

Llorenç Tarrés (Enviat especial)

El dia més assenyalat, el primer equip de futbol sala s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya per tercera temporada consecutiva després d’imposar-se al Marfil Santa Coloma en una final molt intensa i decidida amb dos gols de Wilde.

En un partit més propi de play-off que de pretemporada, el Barça ha tornat a aixecar el títol de la Copa Catalunya. Tot i la important absència de Fernandao, els jugadors de Marc Carmona han donat el millor d'ells mateixos per aconseguir el primer títol de l’any en una final disputada a Balaguer i que, sens dubte, ha respost a les expectatives.

L’equilibri ha estat la nota predominant del primer temps, però no precisament equilibri entès com a estabilitat dels jugadors sobre el parquet. I és que la pista no ha ajudat gaire a l’espectacle, una superfície molt relliscosa que ha complicat el ja difícil art de dominar la pilota en un pam de terreny. Tot i això, tots dos equips han ofert un gran espectacle.

Depredador Wilde

2010-09-11_FCB_FUTBOL_SALA_-_MARFIL_SANTA_COLOMA_011.jpgDesprés de diverses ocasions, les més clares del costat blaugrana, però gairebé sempre des de xuts llunyans que han fet lluir el porter Igor, la igualtat en el marcador l’ha trencat Wilde amb una gran acció personal. Jordi Torras ha fet una assistència al brasiler amb una passada de camp a camp que, després de controlar magistralment la pilota, ha convertit en gol amb un imparable xut sec i creuat.

El brasiler ha estat a punt de repetir diana un minut després, però més encertat ha estat encara quan ha salvat a boca de canó un gol cantat. El partit ha pujat dos graus d’intensitat, amb el Marfil conscient que al cos a cos és un equip ben poderós.

Una falta a la frontal ha significat l’empat. Rafa ha aprofitat un bloqueig per rematar sol i certificar així l’empat al minut 15. Calia mastegar sorra per adjudicar-se el títol i això és el que han sabut fer els jugadors a partir del gol. Els últims cinc minuts del primer temps han estat un constant degoteig d’ocasions blaugrana. La més clara ha estat una de Javi Rodríguez a l’últim segon que ha sortit fora per poc.

Es decideix a última hora

2010-09-11_FCB_FUTBOL_SALA_-_MARFIL_SANTA_COLOMA_006.jpgLa segona meitat no ha canviat d’ingredients. Intensitat, qualitat i dos equips disposats a donar-ho tot per aixecar el trofeu. Un derbi és un derbi. Ari Santos ha tingut el 2-1 a les seves botes, però el seu xut s’ha estavellat al pal.

El Marfil també ho ha provat, però sempre ha trobat una bona resposta de Paco Sedano. Entre ocasions i xocs entre jugadors, el partit caminava inexorablement cap a la pròrroga, fins que Wilde, altre cop Wilde, sempre Wilde, ha aprofitat una recuperació de Saad per marcar el 2-1 definitiu. El conjunt de Santa Coloma ho ha provat fins l’últim al·lè amb el porter-jugador, però el Barça ha contunuat ferm i ha pogut celebrar el triomf.