Cani: “Tenim una plantilla molt equilibrada”

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

17.08.2010 12:00

Cani: “Tenim una plantilla molt equilibrada”

Llorenç Tarrés


Albert Canillas assaboreix el seu debut a la Divisió d’Honor. El jove blaugrana s’estrena com a segon tècnic de Marc Carmona al Barça, una experiència que defineix “d'il·lusionant” i “d'un gran canvi”.


Minuts abans de la primera sessió de la setmana, Cani –com és conegut en el futbol sala– ultima una nova jornada d’aprenentatge. “Espero poder obtenir molt d’aquesta experiència; no tot és tàctica o tècnica, també hi ha el contacte amb els metges, els 'fisios' i tot el que envolta un equip d’aquestes característiques”, explica a Barça TV i www.fcbarcelona.cat aquest jove tècnic, que amb dues temporades al FC Barcelona ja ha guanyat una Lliga amb el juvenil i ha aconseguit un ascens amb el segon equip.

Primers dies de treball. Quines sensacions té?
“En pocs dies, he vist que la diferència entre l’elit i una categoria no professional com ara la Primera A és molt gran. Ho afronto amb una gran il·lusió i amb el convenciment d’aportar tot allò que em demanin per ajudar a aconseguir els nostres objectius, que no són altres que guanyar un títol”.

Què creu que li aportarà, personalment, aquesta experiència?
2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_024.JPG“Tinc una gran sort i és que l’any passat en Marc (Carmona) va seguir molt la meva feina. He après molt d’ell i d’en Santi Gea. A més, penso que no tot és tècnica i tàctica: també hi ha el fet de viure el dia a dia, de tenir contactes amb els metges, els 'fisios' i tota la gent que envolta un equip així. De tot això, se n’aprèn molt i això és el que pretenc”.

L’han sorprès algunes coses en aquests primers dies?
“Algunes no, moltes. M’ha sorprès molt Saad, per exemple. No el descobriré ara, tots sabem que és un gran jugador, però veure’l cada dia entrenant és espectacular. Té una enorme qualitat en la passada, en la manera com combina amb Fernandao. I per sobre de tot em crida l’atenció el vestidor. Són persones com nosaltres, molt respectuoses, un gran grup”.

Quin tros de plantilla!
“Sabem que s’ha fet una gran plantilla i tothom té moltes expectatives. Els jugadors estan molt il·lusionats i predisposats a fer una gran temporada. Ara ens toca als tècnics fer un equip i esperem que aquest any sigui el nostre”.

Què té aquest Barça que no tingués altres temporades, a banda de tres grans jugadors?
2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_023.JPG“Penso que la plantilla està molt més equilibrada, ja que no només compta amb dos jugadors per lloc, sinó que qualsevol dels dotze integrants de la plantilla pot oferir un rendiment molt alt quan surti a pista. Per exemple, Wilde ens dóna molt gol i, per tant, ja no només estem limitats amb Fernandao, que era l’home gol de l’equip. Els fitxatges ens aporten un ventall més alt de possibilitats”.
Cani en un partit de la temporada passada. Foto: Arxiu FCB.
Cani en un partit de la temporada passada. Foto: Arxiu FCB.
Arrenca la seva tercera temporada a Can Barça. Coneix prou bé el planter. Com veu la base blaugrana?

"A les categories base hi ha jugadors amb molt talent, però només amb talent no es guanya ni s’arriba al primer equip. Han de treballar i aprendre a competir. El salt fins ara era molt alt, sobretot a competitivament, i el fet que el segon equip jugui a la Divisió de Plata ens ajudarà molt. L’ascens de la temporada passada té un gran valor".


Comparteix a

Notícies Futbol Sala