El 2-1, fins ara insalvable

19.06.2011 16:19

Llorenç Tarrés (enviat especial)

Des de la creació de la LNFS, cap equip ha aconseguit aixecar mai un 2-1 a la final. Les estadístiques fan costat al Barça Alusport, que avui té la primera oportunitat per sentenciar el títol de Lliga.

Al Barça Alusport li fan costat les estadístiques (Fotos: Arxiu - FCB)

Rosell acompanyarà l’equip
El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, presenciarà el quart partit de la final. Rosell arriba a Segòvia aquest mateix diumenge i serà a la llotja del Pedro Delgado.
2011-01-23_FCB_ALUSPORT_-_EL_POZO_MURCIA_019.jpgUn total de vuit vegades s’ha arribat al quart partit de la sèrie final, és a dir amb un equip dominant per 2-1 l’eliminatòria pel títol. Mai hi ha hagut remuntada, un fet simplement estadístic i que no garanteix res però que confirma el que fa dies que diuen els tècnics: que guanyar dos o tres partits seguits en una final és molt complicat.

El repte blaugrana és sentenciar la competició en el quart assalt, com ja va fer la temporada passada El Pozo, que va ser capaç de tancar la final contra l’MRA Navarra amb la tercera victòria. També ho va fer l’Interviú la temporada 2004/05 contra El Pozo i la temporada 2001/02 contra el Miró Martorell. El Playas de Castelló ha estat l’altre equip que ha sentenciat en el quart partit. Va ser el curs 2000/01, en derrotar el València Vijusa.

Les altres quatre eliminatòries van decidir-se en el cinquè enfrontament, que és l’objectiu que té ara el Caja Segovia. El Pozo, en dues ocasions (2005/06 i 1997/98) i l’Interviú (consecutivament les temporades 2003/04 i 2004/05 i sempre contra El Pozo) van aixecar el títol en el partit decisiu.

Elements de motivació

hotel_jugadors.JPGEl Caja Segovia ha empaperat el vestidor local de missatges motivadors, missatges per intentar que els jugadors del conjunt castellà trobin la força necessària per forçar el cinquè assalt. Però per motivació ningú pot guanyar els blaugranes, a les portes d’una temporada “històrica”, com així han coincidit a dir Wilde i Marc Carmona aquest matí.

D’altra banda, l’expedició blaugrana ha passat el matí a l’hotel de concentració, on s’estarà fins a l’hora del partit i on ha rebut una visita d’última hora. El brasiler Chico, operat recentment del menisc i que aquests dies treballa la seva recuperació a Barcelona, ha volgut fer costat als seus companys.