El Palau Blaugrana decidirà el campió (4-2)

19.06.2011 20:48

Llorenç Tarrés (enviat especial)

El Barça Alusport ha perdut el quart partit de la final a la pista del Caja Segovia. Un gol en fred i un de psicològic han complicat molt el partit i el bon segon temps blaugrana no ha tingut premi. El cap de setmana que ve, el desenllaç.

CAJA SEGOVIA, 4
FC BARCELONA ALUSPORT, 2

Caja Segovia (2+2):
Cidão, Sergio Lozano (1), Geison (2), Matías, Esquerdinha –cinc inicial-, Sergio, David, Tobe, Antoñito, Borja (1), Daniel i Alberto (ps).

FC Barcelona Alusport (0+2): Cristian, Jordi Torras, Ari Santos, Fernandão, Lin (1) –cinc inicial-, Javi Rodríguez, Carlos, Igor, Saad (1), Sepe, Wilde i Paco Sedano (ps).

Gols: 1-0, Geison (1’); 2-0, Sergio Lozano (19’); 2-1, Lin (28’); 3-1, Borja (33’); 4-1, Geison (38’);

Àrbitres: Gracia Marín i Múnez Carpintero (Madrid). Grogues al local Tobe i als blaugranes Ari Santos i Javi Rodríguez.

Pavelló: Pedro Delgado (Segòvia). Ple amb uns 4.500 espectadors.

2011-06-19_PARTIDO_01.JPGEl Caja Segovia, amb un cinc de gala, amb quatre jugadors que l’any vinent més que probablement no seguiran al conjunt castellà, ha sortit a totes i als 21 segons ha aconseguit el primer gol. Una preciosa combinació d’equip, amanida amb l’espessor de la defensa, l’ha culminada Geison en l’1-0 davant la bogeria d’un Pedro Delgado que durant l’escalfament destil·lava menys confiança que divendres.

El mateix Geison ha estat a punt de fer el segon gol un minut després en una falta molt perillosa. Mal començament. Calia cap fred per resoldre un moment complicat, sens dubte el pitjor escenari possible per al partit.

Desperta el Barça Alusport

2011-06-19_PARTIDO_02.JPGUna rematada de Carlos que ha tret Antoñito i una acció personal de Saad desviada per Cidão han estat els primers símptomes de la recuperació visitant. El Barça Alusport, amb el caràcter de Saad, Fernandão, Torras i Javi en pista, començava a trobar el camí cap a la porteria rival, però qualsevol desconnexió en defensa suposava feina per a Cristian o contracops sortosament mal acabats per Caja Segovia.

El panorama no era el del divendres i els de Jesús Velasco havien fet un primer pas important: espolsar-se la por. El joc no era continuat i això perjudicava un equip blaugrana amb menys possessió que al tercer partit, menys del que li agrada. La millor ocasió d’aquests minuts d’impàs, en tot cas, l’ha tingut Fernandão amb un mà a mà davant Cidão. El brasiler del Caja s’ha imposat al brasiler del Barça i ha salvat l’empat.

També ha hagut d’intervenir Cristian a un xut d’Esquerdinha després d’una jugada calcada a la del primer gol. Les dualitats i parets de jugadors com Matías i Lozano trobaven esquerdes a la defensa blaugrana, però ha estat amb una falta –amb un bloqueig clarament il·legal, com en el tercer partit- que ha arribat el segon gol local. Sergio Lozano ha afusellat Cristian pel pal curt i ha ampliat l’avantatge amb què el Caja Segovia ha arribat al descans.

Lin marca el gol de la por

2011-06-19_PARTIDO_08.JPGFernandão ha estrenat el segon temps amb una genialitat que ha tornat a topar amb Cidão però qui més a prop ha estat de reduir diferències ha estat Carlos. La seva rematada, suau, a passada de la mort de Fernandão, s’ha passejat sense trobar xarxa. El martelleig ha continuat amb una rematada forçada de Torras i un xut escorat de Lin. Eren bons minuts per al Barça Alusport, fort en la pressió i constant en l’atac, però calia un gol per espantar de veritat.

Matías, amb una acció espectacular que ha acabat amb un xutàs al pal, ha ressuscitat el Caja Segovia i la seva afició, però just en aquell moment Lin ha fet callar el pavelló amb el gol merescut. El segovià, un especialista a fer gols al seu ex equip, ha sorprès tothom, sobretot Cidão, amb un llançament directe.

Igor, amb una estrebada muscular a l’isquiotibial de la cama dreta, ha hagut de deixar el partit, un contratemps més per a un Barça Alusport que no obstant havia entrat plenament al partit a falta de deu minuts. Han estat deu minuts de molta tensió sobre la pista, on podia passar de tot. Wilde ha fregat l’empat amb una definició individual, però quan més a mà ho tenien els blaugranes Borja ha col·locat un gran xut a l’escaire. Un autèntic gerro d’aigua freda.

El porter jugador blaugrana, amb Javi Rodríguez creant la superioritat i generant bones ocasions, no ha servit per evitar la derrota. Geison, a dos minuts per a la conclusió, ha marcat a porta buida el quart. El definitiu gol de Saad ha arribat massa tard. El Palau dictarà sentència el pròxim cap de setmana. Serà el tot o res.