La cirereta a una fase regular de somni (4-3)

Futbol sala

30.04.2011 19:47

El Barça Alusport celebra amb victòria el campionat regular. Els blaugranes han lluitat per superar el Fisiomedia Manacor, que s’ha avançat tres cops, i preparar-se per a la Copa del Rei.

FC BARCELONA ALUSPORT, 4
FISIOMEDIA MANACOR, 3

FC Barcelona Alusport (2+2):
Paco Sedano, Carlos, Igor, Saad (1), Wilde – cinc inicial – Ari, Fernandao, Javi Rodríguez (1), Lin (1), Eric Martel, Cristian

Fisiomedia Manacor (3+0): Toñete, Jesús Illán, Juan Carlos López (1), Alejandro Vega, José Ruiz – cinc inicial – Joan, Miguelín (1), Martín (1), Paulinho, Joselito

Gols: 0-1, Martín, min. 8; 1-1, Saad, min. 9; 1-2, Miguelín, min. 11; 2-2, Javi Rodríguez, min. 13; 2-3, Juan Carlos López, min. 18; 3-3, Paulinho (pp), min. 30; 4-3, Lin, min. 40

Targeta groga: Javi Rodríguez (FCB), Alejandro Vega (MAN)

Àrbitres: López i Redondo

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.800 espectadors

El rival ha estat el millor possible. L’equip revelació de la temporada ho ha demostrat un altre cop posant les coses difícils al Barça Alusport, que en aquest partit no s’hi jugava res classificatòriament, però que ha acabat la fase regular amb 70 punts, una xifra històrica. L’equip de Marc Carmona ha sabut equilibrar un marcador que ha dominat el Fisiomedia Manacor en tres ocasions, però la insistència i el treball en ascens, sobretot en el segon temps que ha estat més efectiu, ha atorgat l’honor del triomf final.

Chico i Jordi Torras, tots dos baixa per problemes físics, han presenciat tranquil•lament el partit des de la llotja del Palau. Ells han estat els que han informat que el rival en els quarts de final serà el Triman Navarra. Abans, però, hi ha la Copa del Rei contra l’Inter Movistar a Toledo el pròxim dissabte.

Igor, titular

2011-04-30_FCB_ALUSPORT_-_FISIOMEDIA_MANACOR_017.jpgEs vulgui o no, el Barça Alusport ja pensa en la Copa del Rei. I, de fet, el plantejament del partit contra el Fisiomedia Manacor s’ha fet amb el cap posat en el pròxim títol en joc.

Així, Igor entrava en la convocatòria i ha sortit de titular. El brasiler ha jugat la meitat del període perquè s’ha ressentit de les molèsties físiques a la cama.

Els blaugranes han arrencat forts i insistint en la porteria de Toñete. Wilde ha buscat el millor repertori de xuts (amb o sense angle) per posar a prova la defensa menorquina.

Mentrestant, Paco Sedano, tranquil durant aquests minuts inicials, ja ha hagut d’intervenir en una endinsada de Juan Carlos López, que tornava a enfrontar-se al que va ser el seu equip i que ha estat rebut per una pancarta gegant de la Penya DRACS.

Però ha estat Martín Amas el que, en una acció solitària, ha sorprès Sedano de veritat i ha marcat el 0-1. Afortunadament l’empat ha trigat menys d’un minut a arribar i ha estat en una acció de pissarra: Igor treu de banda i Saad, a la frontal, pot rematar sense oposició.

Aquesta acció ha estat una de les últimes d’Igor, que ha marxat a la banqueta adolorit.

Mentrestant, el partit ha pres una nova dimensió. El Manacor ha guanyat iniciativa i Miguelín, jugador letal, no ha fallat.

Carmona no ho ha vist del tot clar i ha preferit demanar un minut de temps mort per reconduir el joc. I la primera ocasió a la represa ha estat una rematada karateka de Lin, que s’ha estavellat al travesser. Un bon ensurt en què s’ha perdonat. Però no ho ha fet Javi Rodríguez, que s’ha entès a la perfecció amb Fernandão quan ha rebut una passada creuada que el capità ha empès amb ràbia i que ha fet pujar l’empat a dos.

Ara bé, qui bada ho acaba pagant contra el Manacor, l’equip revelació de la temporada. I al descans els balears han arribat amb avantatge després que Juan Carlos López superés Sedano aprofitant que el seu defensor s’havia passat de revolucions i l’havia deixat sol perquè xutés còmodament. El català no ha celebrat el gol.

Encara hi ha hagut un ensurt més per als blaugranes abans d’enfilar el túnel de vestidors, i ha estat amb Toñete, que ha corregut des de la seva porteria fins a l’àrea blaugrana, una acció, afortunadament, avortada i amb què s’ha tancat el primer temps.

Insistents

2011-04-30_FCB_ALUSPORT_-_FISIOMEDIA_MANACOR_014.jpgAmb el canvi de porter (ha entrat Cristian en el lloc de Paco Sedano), els blaugranes han volgut millorar el balanç defensiu i pressionar un pèl més el Manacor al davant. De fet, la possessió del Barça Alusport ha estat ingent durant la segona part. Però també ho ha estat la falta de sort en la rematada. Lin, Fernandão, Carlos... han tingut l’empat a tres a tocar.

I, curiosament, el que ha marcat el tercer blaugrana ha estat Paulinho, que ha volgut treure una pilota i l’ha deixat al fons de la seva porteria.

El Barça ha continuat insistint. Al darrere, la cobertura ha estat excel•lent. Cristian ha salvat un parell de pilotes calentes, i també una de Miguelín, que s’ha passejat molt a prop de la línia de gol.

L’equip ha continuat treballant, agradant a l’afició i, sobretot agradant-se. L’apoteosi hauria pogut arribar amb una jugada al primer toc entre els quatre jugadors de camp en una ziga-zaga que Èric Martel, el júnior, ha rematat alt.

Quan faltaven tres minuts per al final, el Barça Alusport ha continuat buscant el gol de la victòria i ha tret el porter-jugador. L’assetjament a la porteria visitant ha estat de traca... però sense fortuna!

Però la sort s’ha de buscar i treballar. I els blaugranes l’han tinguda en recuperar una pilota al mig camp amb el porter-jugador també del Manacor. Lin ha xutat i amb el cor encongit el públic ha començat a celebrar el 4-3 quan quedaven 48 segons per al final.