Campions de la fase regular (5-6)

23.04.2011 20:15

El Barça Alusport, campió de la fase regular (5-6)

Llorenç Tarrés

Després d’una sensacional remuntada al segon temps, el Barça Alusport s’ha assegurat el primer lloc a la lliga regular i jugarà totes les eliminatòries del play-off amb el factor pista a favor. Els de Carmona han aixecat un 5-1 al descans.

La fitxa del partit
LOBELLE SANTIAGO, 5
FC BARCELONA ALUSPORT, 6

Lobelle Santiago (5+0):
Álex, Aicardo (1), Rubi (2), Pola (1), Diego –cinc inicial–, Charlie, Rafael, Raúl Campos (1), Luis.

FC Barcelona Alusport (1+5): Paco Sedano, Saad (1), Fernandão (1) Chico (1), Javi Rodríguez (1) –cinc inicial–, Wilde (1), Lin, Ari Santos, Carlos (1), Jordi Torras.

Gols: 0-1, Fernandão, min 3; 1-1, Pola, min 8; 2-1, Raúl Campos, min 11; 3-1, Rubi, min 12; 4-1, Rubi, min18; 5-1, Aicardo, min 19; 5-2, Wilde, min 22; 5-3, Chico, min 23; 5-4, Carlos, min 31; 5-5, Saad, min 38 i 5-6, Javi Rodríguez, min 39.

Àrbitres: Sanzol Goñi i Urdanoz Apezteguia. Grogues als locals Rafael i Charlie, i als visitants Saad, Javi Rodríguez i Paco Sedano. Vermella al local Rafael.

Pavelló: Multiusos Fontes do Sar (Santiago).
Per primera vegada a la història, l’equip blaugrana acabarà la lliga en primera posició. Títol honorífic que premia la seva regularitat i li dóna un cert avantatge, no definitiu, en les eliminatòries per al títol. Un pas més en la consolidació d’un equip que està fent una temporada per recordar. I per recordar ha estat el segon temps a Santiago, on s’ha remuntat un 5-1 en contra per acabar enduent-se els tres punts de manera heroïca.

No ha calgut estar pendents del resultat d’El Pozo, que ha empatat a la pista de Caja Segovia. El Barça Alusport acaba primer pels seus propis mèrits, per un parcial de 0-5 en un dels escenaris més difícils de la competició. Un parcial molt meritori per als homes de Carmona, que han demostrat que tenen fusta de campions.

Primera part per oblidar

Això sí, la primera part ha estat nefasta per als interessos blaugrana, que després d’un inici controlat s’han perdut a ells mateixos fruit d’errades greus davant un Lobelle molt més mentalitzat i que no ha perdonat. I és que res ho feia preveure en els primers minuts, dominats pels jugadors de Marc Carmona, solidaris en el treball, efectius en la possessió i enormes en la pressió.

En una d’aquestes recuperacions, Fernandão s’ha quedat sol davant el porter Álex, a qui ha batut amb sang freda i un xut col·locat. Era el 0-1 i la recompensa a un clar domini. Ari Santos, en pentinar un servei en llarg de Paco Sedano, ha estat a punt de fer el 0-2. Però quan més control·lada estava la situació, tot ha canviat.

El Barça Alusport ha rebut l’empat en una acció mal defensada. Una diagonal ha deixat sol Pol, escorat, que amb un toc subtil ha batut Sedano. Era el preludi de moments de desconcert, d’un Barça desconegut, que ha rebut el segon en una acció en què Raúl Campos ha trobat un passadís cap al gol. Els blaugranes han perdut la pilota i en defensa han desaparegut. I també mentalment, com en l’acció del tercer gol, una pèrdua de Saad com a últim home que ha acabat amb la siana de Rubi (3-1). Tot plegat, en quatre minuts nefastos.

Els intents per frenar l’hemorragia han estat un miratge. Encara abans del descans, Charlie ha fregat el quart amb una semirabona després d’un nou regal defensiu. El Lobelle, amb cinc faltes, ha cedit un doble penal que Ari Santos ha enviat al pal. Però els gallecs no han perdonat, i un contraatac de llibre ha significat el 4-1, novament de Rubi. I després ha vingut el cinquè: un doble penal, aquest sí, transformat per Aicardo. Al descans, doncs, 5-1 i un panorama desolador.

Reacció de campió

Caldria saber què els ha dit Carmona al descans als seus jugadors, com els ha fet creure en la victòria, però el fet cert és que els jugadors blaugrana han sortit convençuts de poder-ho remuntar. Les notícies de Segòvia eren esperançadores, però el Barça Alusport volia fer els deures per ell mateix, sense ajudes externes. I així ha estat. L’equip ha sortit molt fort i ràpidament ha recollit la recompensa amb els gols de Wilde i Chico.

Tomás de Dios ha demanat temps mort urgentment per intentar frenar la reacció visitant, però el Barça Alusport ja s’ha vist amb opcions. El domini ha estat absolut durant el segon temps, i un contraatac de Chico tallat il·legalment per Rafael ha significat l’expulsió del jugador del Lobelle. Els de Carmona han disposat d’una superioritat de dos minuts, però el porter Àlex, amb diverses intervencions de mèrit, ha evitat el gol blaugrana.

No han marcat, els visitants, però sí que el desgast físic es feia evident en els locals. Sempre un segon tard, sempre agònicament, el Lobelle ha resistit fins que Carlos ha empalmat una volea estratosfèrica i ha eixugat encara més les diferències: 5-4 i dedicatòria al cel. El Barça no en tenia prou i Carmona ha tret el porter jugador a la pista. Fernandão ha estat ben a punt d’empatar, just abans que Saad trobés el gol de l’empat al segon pal en una excel·lent jugada.

Un penal sobre Wilde quan quedava un minut i mig per al final ha acabat sentenciant el partit. Javi Rodríguez ha superat el porter local amb un xut ajustat i ha capgirat el resultat. Increïble. L’últim al·lè local amb Aicardo de porter jugador ha estat abortat per Paco Sedano. Tres punts d’or han agafat aleshores el camí del Palau, escenari que pot decidir grans enfrontaments al play-off.