Victòria de prestigi (5-3)

19.03.2011 14:00

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport ha derrotat merescudament l’Inter Movistar en un partit intens amb una segona meitat plena de gols. Els blaugranes han recuperat les millors sensacions davant un gran rival.

Els jugadors blaugranes celebren un dels gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 5
INTER MOVISTAR, 3

FC Barcelona Alusport (1+4):
Cristian, Igor (1), Chico (2), Saad, Wilde –cinc inicial–, Javi Rodríguez, Jordi Torras, Carlos, Fernandão (2), Sepe, Ari Santos i Paco Sedano (ps).

Inter Movistar (1+2): Juanjo, Betão (1), Ortiz, Gabriel (1), César –cinc inicial-, Borja, Marquinho, Ciço, Hugo, Juanra (1), Iván i Luis Amado (ps).

Gols: 1-0, Igor (4’); 1-1, Betão (17’); 2-1, Fernandão (24’); 3-1, Chico (30’); 4-1, Fernandão (32’); 4-2, Gabriel (34’); 5-2, Chico (35’); 5-3, Juanra (37’).

Àrbitres: Fortes Pardo i Martínez Flores. Grogues als visitants Gabriel i Juanra.

Pavelló: Palau Blaugrana. 3.264 espectadors.

El partit ha tingut uns prolegòmens emotius, amb la dedicatòria que l’equip ha realitzat al futbolista del FC Barcelona Éric Abidal, amb el passadís que posteriorment han fet els jugadors a l’Inter Movistar com a campió de la recent Copa Intercontintental i, finalment, amb el minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol i del tsunami posterior que hi ha hagut al Japó, país on el Club té un gran nombre de socis.

2011-03-19_FCB_ALUSPORT_-_INTER_MOVISTAR_001.jpgPerò quan ha sonat el xiulet, els dos equips han deixat de banda les emocions i han regalat un partit intens i que, tant de bo, es pugui repetir en el play-off. Tot i la baixa d’última hora de Lin, el conjunt de Carmona ha merescut el triomf, però cert és que l’ha hagut de treballar de valent.

Ocasions a banda i banda

Un esplèndid però sense sort Saad ha tingut les primeres ocasions amb tres llançaments marca de la casa que han fet patir Juanjo, si bé els visitants Gabriel i el corpulent Betão també han amenaçat en dues accions ben resoltes per Cristian. Un inici prometedor que ha culminat amb el primer gol, obra d’Igor, que ha definit perfectament després que Juanjo rebutgés una franca rematada de Wilde.

El partit estava preciós, amb ocasions a banda i banda. El perill és recurrent quan tens l’Inter al davant, ja sigui amb el joc d’esquenes de Betão, amb l’habilitat de Marquinho i Gabriel o amb el no se què diferent que sempre aporten jugadors com Borja. Però el Barça Alusport, a diferència d’altres temporades, ja no té res a envejar a la màquina verda.

2011-03-19_FCB_ALUSPORT_-_INTER_MOVISTAR_012.jpgDesprés d’uns minuts d’incertesa, amb molta igualtat sobre el parquet, una altra guspira ha encès el partit. Igor i Wilde s’han intercanviat els papers per crear una excel·lent ocasió, amb encara millor resposta de Juanjo. Just després, els àrbitres han perdonat unes mans claríssimes dins l’àrea de l’Inter, i quan encara no s’havien esgotat les protestes, una meravella de Betão ha forçat una falta perillosa que Ciço ha enviat al travesser.

Empat desafortunat

L’empat ha arribat en una acció desafortunada. Novament Betão s’ha fet l’espai suficient per xutar i el seu llançament ha rebotat en un mar de cames, despistant Cristian. El porter madrileny ha aparegut per evitar un mal encara més gran amb una doble aturada sensacional a peus de Marquinho i Gabriel, que ha acabat rematant de nou, ara al pal. L’Inter ha acabat anant a més en el primer temps i el Barça Alusport, que ha acusat el gol de l’empat, ha agraït els minuts de descans.

Després de tornar dels vestidors, l’equip blaugrana ha recuperat el control, amb l’única excepció del perill latent de Betão. Els blaugranes han acabat trobant recompensa al domini amb un gran xut de Fernandão, ras i col·locat, que ha suposat el 2-1.

L’omnipresent Betão ha perdonat un gol cantat, però qui mereixia el gol, i qui l’ha trobat, ha estat el conjunt blaugrana, en una acció d’insistència de Chico. Sense temps per encaixar el cop, l’Inter ha rebut el quart en una ràpida contra d’Igor i Fernandão que l’hispanobrasiler ha completat a gol.

2011-03-19_FCB_ALUSPORT_-_INTER_MOVISTAR_016.JPGPluja de gols

Els més de 3.200 aficionats culers presents a les graderies han encetat una festa que els madrilenys ha intentat aigualir amb el porter jugador. Gabriel, amb una rematada creuada, ha fet pujar el 4-2 en el marcador, però el Barça Alusport ha castigat la insistència dels de David Marín amb el cinquè, obra de Chico a quatre minuts del final.

El visitant Juanra, amb un xut llunyà, ha continuat la pluja de gols amb el 5-3 i l’emoció ha seguit fins al final, amb els madrilenys intentant el miracle i el Barça Alusport volent sentenciar a la contra. Wilde, de doble penal, i Cristian, de camp a camp, han estat ben a prop de marcar, però l’important és que els tres punts s’han quedat a casa.