FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

26.12.2009 14:42

Ari Santos: “Hem de jugar sempre com contra ElPozo”

Cristina Collado


Ari Santos marxa de vacances de Nadal confiat en les possibilitats de l'equip a la Supercopa que jugaran al gener. Per fer-ho, però, cal recuperar el bon joc. El tanca brasiler recomana "jugar sempre com contra ElPozo".


Des de principis del mes d’agost treballa amb el FC Barcelona. Només fa cinc mesos que és a la casa però ja sembla que faci cinc anys. El vestuari l’ha rebut amb els braços oberts i ha sabut adaptar perfectament la seva experiència i el seu estil de joc al del Barça. Ari Santos ha repassat per a Barça TV i www.fcbarcelona.cat aquests primers mesos de feina amb l’equip de futbol sala. Està convençut que l'equip té la necessitat de guanyar algun títol. Però per fer-ho cal recuperar les bones sensacions. Un dels aspectes que cal millorar és la diferència de joc que hi ha entre els partits contra equips grans i contra els petits. Una diferència que no pateixen ni ElPozo ni l'Inter.

Quin balanç fa d’aquests primers mesos amb el Barça?

2009-09-08_ENTRENAMIENTO_FCB_FUTBOL_SALA_025.JPG"Estic molt content pels cinc mesos que fa que sóc aquí. Faig un balanç molt bo. He passat un mes una mica dolent, aquest últim, per la meva primera lesió i perquè l'equip no aconseguia els resultats tot i jugar bé. Però, al final, hem aconseguit el primer objectiu de la temporada, ser caps de sèrie, i això és el que val."

Sembla que s'ha adaptat molt bé, tant al vestidor com a l'estil de joc de l'equip?

"La veritat és que ha estat molt fàcil. Els jugadors m'han rebut amb els braços oberts i per a mi ha estat molt fàcil, ja que he estat l'únic jugador nou que ha arribat."

Com definiria la seva aportació a l'equip?

"Crec que en certs moments a la pista jo sé controlar millor el joc, sé el moment en què hem d'estar més amunt, o més endarrerits, o quan hem de tenir més la pilota."

És dels jugadors que més es mou a la pista, dels que més desgast físic pateix.

2009-10-23_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_017.JPG"Jo sóc un defensa, però a mi m'agrada molt fer gols i, per això, quan puc intento fer gol. No paro de córrer ni de lluitar. Quan vaig arribar aquí ja vaig dir que lluitaria fins a l'última pilota, i això és el que intento fer."

La seva experiència al màxim nivell del futbol sala era una de les qualitats que s’esperava que pogués aportar a l'equip. Creu que ha pogut traslladar aquesta experiència a la resta dels seus companys?

"Sí. L'experiència que he viscut amb altres equips es necessària en el moment del partit. I aquesta és la meva funció aquí. La meva i la de Javi Rodríguez, que som els qui hem guanyat més títols. I això ho intento transmetre també en els partits."

Aquesta experiència serà necessària en partits importants com les semifinals de la Supercopa contra ElPozo. Què ha de fer el Barça per tenir opcions en aquesta competició?

"Hem de jugar com vam jugar amb ElPozo fa unes setmanes al Palau –i on els vam guanyar per 4 gols a 1. Hem de tenir ganes i gaudir-ho al màxim. És molt bonic jugar amb una pressió com aquesta, com una semifinal amb ElPozo, on tothom t'està mirant i on no pots fallar. Això és el millor del nostre esport." 

Fins aquest tram de la temporada, quin ha estat el seu millor moment al Barça?

2009-10-23_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_003.JPG"El partit contra ElPozo. Vam jugar al nivell que hem de jugar tots els partits. Crec que juguem millor contra els equips més forts, com ElPozo o l'Inter, i això és el que ens diferencia d'ells, ja que ells saben jugar contra els petits molt millor que nosaltres. Hem de jugar tots els partits com si fóssim davant ElPozo o l'Inter."

En el poc temps que fa que és al club, ja ha notat la magnitud del Barça, del ‘Més que un club’?

"Sí, i estic gaudint de tot, no només del futbol. Quan vaig veure l'handbol guanyar la Copa Asobal vaig tenir més ganes de guanyar alguna cosa aquí, perquè ha de ser inoblidable. Hem de mirar totes les seccions del club perquè totes són d'alt nivell. El futbol, l'handbol i el bàsquet guanyen i van primers, i nosaltres ens hi hem d'assemblar i saber que volem això. Vull felicitar els jugadors d'handbol i de futbol perquè m'ho han fet passar molt bé."

I què li demana, esportivament parlant, al nou any 2010?

"Guanyar algun títol. Sé que serà difícil, però necessitem guanyar un títol, ja sigui la Supercopa, la Copa o la Lliga. I si són els tres, millor!"

Ari Santos: “Hem de jugar sempre com contra ElPozo”
Enamorat de Barcelona
Pel que fa a la seva adaptació a Barcelona, Ari Santos confessa que ha estat molt bona i que li agrada molt la capital catalana, on tant ell com la seva família es quedarien per sempre: “No la coneixia i m'encanta. A mi m'apassionen les ciutats grans. La meva dona i el meu fill estan encantats, i es volen quedar aquí per sempre".


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana