22.12.2009 20:15

Una derrota per reflexionar (3-4)

Cristina Collado

El FC Barcelona tanca l’any 2009 amb una derrota davant de l’MRA Navarra en un partit en què la manca d’efectivitat ha tornat a condicionar el resultat. Una situació que cal valorar.

El partit ha començat coll amunt per al Barça. Fernandao i Saad han estat els primers a xutar a porteria, però qui ha inaugurat el marcador ha estat l’MRA Navarra. En una ràpida jugada d’atac, Rafa Usin ha avançat el seu equip. No ha estat fins passats els primers 10 minuts de joc quan el Barça ha reaccionat i ha tornat a crear bones ocasiones de gol. Però de nou ha aparegut el monstre de la manca d’efectivitat. Ari n’ha tingut una de claríssima sol davant del porter. Fernandao tampoc ha pogut culminar un contraatac dirigit pel mateix Ari Santos. I Chico ha intentat la filigrana acompanyant una assistència amb el pit, però el porter Juanito ha evitat l’empat.

I novament ha aparegut Rafa Usín per fer el segon en una jugada pràcticament calcada a la primera. Ràpida pujada per la banda dreta i xut creuat en què Paco Sedano no pot fer res. Amb aquest resultat en contra de 0 a 2 s’ha arribat al descans.

Intent de remuntada

2009-12-22_FCB_-_MRA_NAVARRA_006.jpgAl segon temps, el Barça ha mantingut la presència en atac. Ari Santos i Chico han estat dos dels jugadors més actius en la vessant ofensiva. Ha hagut de ser, però, un altre tanca de l’equip, PC, qui ha retallat distàncies. Saad Assis ha enviat un fortíssim xut al pal de la porteria, i el rebot l’ha aprofitat PC per marcar el segon. Per sort, el seu xut ha picat al pal però ha entrat al fons de la xarxa. La reacció del Xota ha estat immediata, amb un llançament dins l’àrea d’Araça, que ha desviat Paco Sedano.

Però altre cop l’empenta blaugrana ha vingut acompanyada per l’encert dels visitants. Poc després, Roberto ha tornat a ampliar distàncies amb un xut creta des de la banda esquerra. Per sort, la insistència dels blaugranes no ha minvat, i dos minuts després han pogut celebrar el gol de Chico.

L’expulsió del golejador del Xota, Rafa Usín, per doble amonestació ha permès al Barça disposar de dos minuts en superioritat numèrica. Però no han necessitat ni 10 segons. En la primera jugada d’atac, Fernandao ha empatat el partit amb un golàs per l’escaire. Era el minut 34, i la igualtat numèrica ha tornat a la pista del Palau.

Un gol a l’últim minut

Una triangulació entre Ari, Fernandao i PC ha aixecat l’ai del Palau. Han estat uns últims minuts de partit de màxima emoció. Tots dos han disposat de bones ocasions per decantar la balança. Fins i tot Javi Rodríguez ha sortit de porter-jugador, però ha estat l’altre capità, Javi Eseverri, qui ha fet emmudir el Palau amb el seu gol en l’últim segon del matx.

FC BARCELONA, 3
MRA NAVARRA, 4

FC Barcelona: Paco, PC, Chico, Saad i Fernandao -cinc inicial-, Ari Santos, Carlos Muñoz, Javi Rodríguez, Igor , Jordi Sánchez

MRA Navarra: Juanito, Araça, Rafa Usin, Parrel i Javi Eseverri -cinc inicial-, Roberto, Cuco, Robert, Jesulito

Gols: 0-1, Rafa Usín (2’); 0-2, Rafa Usín (11’); 1-2, PC (26’); 1-3, Roberto (30’); 2-3, Chico (32’); 3-3, Fernandao (34’); 3-4, Javi Eseverri (40’)

Àrbitres: Fortes Pardo i Martínez Flores