Futbol sala

20.12.2009 16:34

Els 8 de la Copa

Cristina Collado

Conclosa la quinzena jornada de la Divisió d’Honor, ja està definida la llista dels vuit equips que jugaran la Copa de l’11 al 14 de febrer a Santiago de Compostel·la.

Inter, ElPozo, Lobelle, FC Barcelona, Cartagena, Caja Segòvia, Marfil i Sala 10 Saragossa. Aquests són els vuit equips que jugaran la Copa d’Espanya de futbol sala a mitjans de febrer.

Inter i ElPozo: els favorits

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_011.JPGEl campió de la Copa de l’any passat, l’Inter Movistar, i el campió de la passada Lliga, ElPozo Múrcia, són els dos favorits per guanyar el campionat del KO. Tots dos equips lideren la Divisió d’Honor. Els madrilenys ocupen la primera posició amb 39 punts, seguits pels murcians, que en tenen 37. La principal arma d’aquests últims és el seu potencial golejador. Són l’equip màxim anotador amb 78 gols en 15 jornades de Lliga. El seu màxim artiller és Wilde, pitxitxi de la competició amb 20 gols.

Pel que fa a l’equip madrileny, es manté líder des de la Lliga després de prendre-li la primera plaça a l'ElPozo Múrcia. L’Inter ha aconseguit 22 gols menys que els murcians, però té millor registre pel que fa als gols encaixats. És el segon equip menys golejat, amb 33 gols en contra. Només el supera el Barça.

Barça i Lobelle: els aspirants

S26S9078.jpgEl Xacobeo 2010 Lobelle i el FC Barcelona, tercer i quart classificat, són els principals aspirants a prendre-li el títol de campió als favorits. Gallecs i blaugranes s’han mantingut a la part alta de la classificació oferint bon joc i mantenint la regularitat. Fins fa poc, però, el que tenia la tercera plaça era el Barça, encara que els últims resultats van ajudar el Lobelle a aconseguir aquesta tercera plaça. Els de Tomás de Dios ja tenen una Copa al seu palmarès. Va ser la que van aconseguir la temporada 2005/06.

El Barça encara no té la Copa al seu palmarès, però sí que sap què és jugar-la. La temporada passada els blaugranes van superar el Benicarló als quarts de final, però van caure a les semifinals amb ElPozo Múrcia. Acabada la primera volta de la competició, els blaugranes s’han mantingut com l’equip menys golejat de la Lliga, amb 31 gols encaixats. Pel que fa al potencial ofensiu, encara han de millorar els seus registres els de Marc Carmona.

Cartagena i Caja Segòvia: els habituals

2009-12-18_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_008.jpgEl Reale Cartagena, cinquè classificat, fa anys que és un habitual a la Copa. Des de la temporada 2003/04 l’ha jugat gairebé sempre, i ha superat sempre els quarts de final. Els de Cartagena seran els rivals del Barça. Pel que fa al sisè classificat, el Caja Segòvia, fa anys que no està en el nivell d’abans. Tot i això, pot presumir de tenir en el seu palmarès tres Copes.

Marfil i Sala 10: els nouvinguts

2009-12-12_MARFIL_SANTA_COLOMA_-_FCB_001.jpgEl Marfil Santa Coloma i el Sala 10 Saragossa han donat la sorpresa aconseguint en l’última jornada un bitllet per a Santiago. Els aragonesos tot just acaben de pujar aquest any a la màxima categoria del futbol sala i seran un dels vuits equips que jugaran la Copa. Ja saben, però, què és jugar aquesta competició. La temporada 2003/04 van ser semifinalistes. Pel que fa al Marfil Santa Coloma, no ha jugat mai la Copa. La temporada passada, va estar a punt de tornar a baixar de categoria, però es va mantenir ‘in extremis’ a la posició final de la Lliga regular. Ara, ha donat la sorpresa arribant fins a la setena posició, després d’un inici de campionat força fluix.
FC Barcelona i ElPozo Múrcia són aspirants a guanyar la Copa
Abans, la Supercopa
La Copa es jugarà de l’11 al 14 de febrer. Abans, però, ja s’haurà disputat una altra competició del KO. Es tracta de la Supercopa d’Espanya, que enfronta els quatre millors equips de la temporada passada. I casualment són els mateixos quatre equips que han acabat com a caps de sèrie per a la Copa: Inter, ElPozo, Lobelle i FC Barcelona. Aquesta competició es jugarà els dies 7 i 8 de gener, també a terres gallegues, a Vigo.