FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

03.12.2009 11:56

El futur i el passat, cara a cara

Cristina Collado


Aquest divendres el Playas de Castelló visita el Palau Blaugrana en un partit que mostra clarament el passat i el futur de la competició. “Durant uns anys l’hegemonia del futbol sala era del Playas. Ara ja no en queda res.”


Fa sis temporades, el Playas de Castelló es feia amb els millors equips d’Europa mentre que el FC Barcelona lluitava per sortir del pou de la Divisió de Plata. Ara, no només s’ha consolidat el projecte blaugrana, sinó que aquest és un dels equips forts del campionat mentre que el Playas fa anys que no és ni l’ombra del que era.

“El FC Barcelona s’ha construït per ser un dels equips grans de la Divisió d’Honor i ser un dels candidats al títol. Això és el que era abans el Playas, així que suposo que s’han canviat els papers”, reconeix Javi Rodríguez, que va vestir la samarreta del conjunt castellonenc durant nou temporades.

Època daurada vs lluita per l’ascens

qm3d5614.jpgMentre el Playas de Castelló guanyava títols en la competició estatal i a Europa, on va arribar a aconseguir en una mateixa temporada, la 2000/01, el campionat de Lliga, la Copa d’Europa i el subcampionat de la Copa d’Espanya, el FC Barcelona treballava temporada rere temporada per no tornar a caure al pou de la Divisió de Plata. Després de diverses temporades evitant el descens de miracle, la 2002/03, el Barça tornava a baixar de categoria. Mentrestant, el Playas celebrava el seu tercer títol europeu, la UEFA Futsal Cup.

“Aquells anys van ser meravellosos perquè vam construir el millor equip del món. Durant uns anys, l’hegemonia del futbol sala estatal era del Playas. Ara ja no en queda res d’allò, però continuen tenint el nom, i això pesa molt”, afirma Javi Rodríguez. L’ara jugador del Barça no només va vestir la samarreta del Playas, sinó que en va ser el capità i amb aquest conjunt ho va guanyar tot.

El Playas d’avui dia

Avui dia no queda pràcticament res d’aquell Playas. Segons el capità blaugrana, “només queda la directiva, però ara tenen altres motivacions i ja no estan per guanyar títols”. Del que no queda ni rastre és dels jugadors d’elit que van omplir les vitrines del Playas de trofeus. Noms com Javi Rodríguez: “L’equip ha canviat molt. Aleshores tenia jugadors contrastats que et resolien el partit en qualsevol moment. Ara és un equip molt més humil, amb jugadors molt joves”, explica el veterà jugador del Barça.
El futur i el passat, cara a cara
El palmarès del Playas
2 Lligues (1999/00 i 2000/01)
1 Supercopa (2004)
1 Copa de Europa (2001)
2 UEFA Futsal Cup (2002, 2003)


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana