Futbol sala

20.11.2009 22:46

El capità salva un punt agredolç (2-2)

Cristina Collado

Quan faltaven dos minuts per al final, Javi Rodríguez ha aconseguit el gol de l’empat en un partit que s’ha tornat molt complicat per la manca d’efectivitat del Barça. L'equip no ha començat bé el partit, però s'ha refet en una bona segona part.

2009-11-20_FCB_FUTBOL_SALA_-_AZKAR_LUGO_004.JPGAri Santos no ha pogut celebrar una victòria en el seu primer partit lesionat. El FC Barcelona ha començat una mica fred el partit i ha estat l’Azkar Lugo el que ha portat la direcció del joc en els primers minuts. Mimi i Fernandinho han tingut les primeres ocasions del partit. Per part del Barça, Fernandao ha rebut les primeres ovacions del Palau per la seva qualitat individual. També Igor, el qual tornava després de perdre’s l’últim partit per grip, ha posat a prova el porter Toni. Superat l’equador de la primera part, l’equip de Marc Carmona ha començat a portar el ritme del partit i a trobar-se més a gust sobre la pista.

Dos gols en dos minuts

Però quan millor estava jugant el Barça, l’Azkar Lugo ha estat més efectiu. Mimi ha inaugurat el marcador als 13 minuts de joc, aprofitant un refús del porter Cristian. I, un minut després, Fernandinho ha ampliat a dos l’avantatge després d’una gran jugada individual. Amb el 0-2 s’ha arribat al descans.

Saad retalla distàncies

A la segona part, l’Azkar Lugo s’ha dedicat a defensar el seu resultat, mentre que el Barça posava la seva efectivitat a prova. Fernandao, Chico i Carlos ho han provat, però avui la porteria semblava més petita de l’habitual. No ha estat fins al minut 7 del segon temps, quan Saad ha aprofitat una pilota morta a la frontal de l’àrea després d’una jugada d’estratègia del seu equip per fer el primer gol per al Barça.

2009-11-20_FCB_FUTBOL_SALA_-_AZKAR_LUGO_001.JPGEl domini i les ocasions han tornat a ser per al Barça, amb algunes de molt clares, com ara un xut de primeres des de la frontal d’Igor, que ha sortit fora per poc, o un altre del mateix pivot que ha picat el pal.

La jugada del capità

Ha hagut d’aparèixer Javi Rodríguez, amb samarreta color salmó i actuant com a porter-jugador, per desencallar el partit. En una jugada individual magistral, el capità ha deixat la seva posició a l’àrea blaugrana i ha pujat tot sol per la banda dreta, escurat a la línia de fons, d'on ha rebut la pilota que ha colat per tot l’escaire.

I molt a prop ha estat el Barça de remuntar el partit, amb jugada dubtosa inclosa. Unes possibles mans dins l’àrea gallega han aixecat les queixes de la banqueta i el públic blaugrana. Però, tot i això, el Barça ho ha continuat intentant. A l’últim segon, Jordi Sánchez ha tingut la darrera ocasió, però el porter Toni ho ha evitat.

Al final, el FC Barcelona s’ha endut un punt i manté, així, la seva tercera posició a la Divisió d’Honor.
FC BARCELONA, 2
AZKAR LUGO, 2

FC Barcelona: Cristian, PC, Chico, Saad i Fernandao –cinc inicial-, Igor, Carlos Muñoz, Javi Rodríguez, Jordi Sánchez

Azkar Lugo: Toni, Mimi, Adri, Fernandinho i Miguel –cinc inicial-, Matamoros, Rafa López, Hugo

Gols: 0-1, Mimi (13’); 0-2, Fernandinho (14’); 1-2, Saad (27’); 2-2, Javi Rodríguez (38')

Àrbitres: Sanzol Goñi i Urdanoz Apezteguia