FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

21.09.2009 18:16

La importància de l’estratègia

Cristina Collado


Assajar els córners, les sortides de banda i els llançaments de falta és bàsic en l’esport del futbol sala. El Barça hi treballa setmanalment i els resultats es reflecteixen als partits.


Contra l’ Inter Movistar van ser dos els gols d’estratègia que va aconseguir el Barça. Una mostra que la feina que es fa setmana rere setmana dóna els seus fruits: “És molt pesat el treball a pilota aturada, però quan surt sembla que serveix per a alguna cosa”, reconeix Marc Carmona. “El dia abans del partit només entrenem l’estratègia, i alguna cosa n’havíem de treure!”, exclama el nou fitxatge Ari Santos, content amb els dos gols aconseguits.

Val la pena treballar aquesta mena de jugades, encara que sigui dur, i sobretot quan t’enfrontes als equips grans: “Havíem parlat molt dins el vestidor que teníem aquesta assignatura pendent quan jugàvem contra els equips grans. L’estratègia és important en el joc. Moltes vegades serveix per obrir la llauna, i en l’últim partit va ser així, perquè els dos primers gols van ser d’estratègia. Estic content perquè l’esforç que dediquem dóna els seus fruits al partit”, afirma Carmona.

Els elements clau

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_011.JPGPer aconseguir una bona jugada d’estratègia, ja sigui córners, bandes o faltes, cal tenir en compte diversos factors. Ho explica el tècnic blaugrana: “Incidim en el posicionament inicial del jugador, en el moviment que ha de fer cada jugador i en el ‘timing’, és a dir, quan s’ha de treure la pilota i quan s’han de moure. Encara que hi ha matisos depenent de la defensa que tinguem al davant.”

Un dels personatges més importants acaba sent qui treu la falta o el córner: “La figura de qui inicia la jugada d’estratègia és molt important, perquè sempre hi ha un temps entre la sacada de la pilota i el xut final del rematador.”

El talent del jugador decideix

Al final, l’èxit final d’una jugada d’estratègia depèn de la qualitat individual del jugador: “El que acaba decidint és el talent i la tàctica individual de cada jugador. La qualitat de poder veure tot el que està passant sobre la pista i de reaccionar en funció del que fa el defensa.”

En qualsevol cas, l’èxit de la jugada és que el rematador s’acabi quedant sol davant la porteria. Després, si és gol o no depèn de la qualitat del xut final: “Si el que remata està sol, per nosaltres la jugada ha estat un èxit”, sentencia Carmona.
La importància de l’estratègia
Una sessió setmanal
El Barça entrena un cop per setmana les jugades d’estratègia, i aquesta sessió acostuma a ser l’última abans del partit. Dissabt, a les 18.15 h juguen a la pista del Lobelle Santiago. Així doncs, caldrà treballar el dia abans per poder tornar a celebrar més gols a pilota aturada.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana