FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

03.09.2009 16:42

La resistència, a examen

www.fcbarcelona.cat


Alguns jugadors del FC Barcelona, com Ari Santos, confessen abans de la sessió d’entrenament: “Des que m’he llevat que no paro de pensar en el que em toca fer ara”. I hi havia raons de sobres, perquè ha suat de valent amb el test Probst.


Els de Marc Carmona han hagut de demostrar la seva resistència amb el test de Probst. Aquesta prova té en compte la distància recorreguda, la freqüència cardíaca i el nivell de lactats en sang dels jugadors. És un test semblant a la coneguda ‘course navette’, però, tal com explica el preparador físic de l’equip, Juanma Ruiz: “El test Probst s’assembla més a l’esforç realitzat en un partit, perquè després de la carrera hi ha 30 segons de descans”.

Màxima intensitat

Probst_2.jpgEls jugadors fan tres voltes a un circuit de balises en un temps determinat. Després, han de descansar 30 segons en què se’ls extreu del lòbul de l’orella una mostra de sang per determinar la concentració de lactat. Aquesta substància és l’indicador del treball anaeròbic, és a dir, la intensitat de treball màxima que pot suportar cada jugador. Aleshores es reprèn la cursa, però cada vegada han d’incrementar la velocitat per acabar el circuit a temps.

En bona forma

Probst_3.jpgLa majoria han arribat a la cinquena ronda i els que més han aguantat han estat el capità Javi Rodríguez i Jordi Sánchez. El test ha demostrat que la pretemporada ha donat els seus fruits, ja que l’equip està en plena forma. Marc Carmona explica: “Les primeres setmanes són dures, però estem a punt per afrontar les competicions en forma i amb il•lusió”. La primera cita és aquest divendres, quan els blaugranes jugaran la semifinal de la Copa de Catalunya contra el Mataró.
La resistència, a examen
Tots excepte Chico i Cristian
Chico i Cristian han estat els únics que no han realitzat la prova. El tanca brasiler pateix una ruptura fibril·lar al múscul recte anterior de la cama dreta i serà baixa entre quatre i sis setmanes. Pel que fa al porter blaugrana, no ha fet el test per motius merament preventius per evitar possibles futures lesions.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana