FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

28.08.2009 12:42

Un equip amb sis brasilers

Gustau Galvache


Sis són els jugadors brasilers del FC Barcelona de futbol sala i sis són els jugadors estatals del mateix equip. Entre tots fan un dels equip punters de la LNFS. L’aportació dels brasilers està sent clau en el projecte del futbol sala blaugrana.


Brasil i Espanya són els estats que en la darrera dècada han dominat el futbol sala mundial. El FC Barcelona combina, a parts iguals, jugadors del dos estats. L’entrenador barcelonista, Marc Carmona, i el jugador, i brasiler, amb més anys a la plantilla, ‘ Chico ’, analitzen la contribució d’aquests jugadors al Barça de futbol sala. 

Qualitat individual

L’aportació principal que fan els brasilers al joc del Barça “és la seva qualitat individual”, segons explica l’entrenador blaugrana Marc Carmona.

2009-08-26_STAGE_FUTBOL_SALA_ANDORRA_003.JPGPel tècnic del FC Barcelona, “els brasilers solen ser gent molt oberta, que tenen una visió de la vida diferent de nosaltres, i això es nota a la pista i al vestidor. Dins la pista destacaria dues escoles segons la seva procedència.”

“Els paulistes, originaris de la regió de Sao Paulo, solen aportar més coses a l’equip, i els carioques, originaris de la regió de Rio de Janeiro, solen ser jugadors amb més talent i habilitat amb la pilota als peus”, explica Carmona

Arribada esglaonada

El primer dels actuals brasilers a arribar va ser ‘Chico’ la temporada 2004/05, quan l’equip estava encara a la Divisió de Plata. PC i Fernandao van arribar a l’inici de la temporada 2007/08, i es van convertir en peces clau del creixement del Barça de futbol sala dins el panorama estatal.

2009-08-26_STAGE_FUTBOL_SALA_ANDORRA_082.JPGDins d’aquella mateixa temporada, Igor va entrar també a formar part de la nòmina de jugadors del futbol sala blaugrana. A l’inici de la temporada passada, Saad Asis s’incorporava al Barça provinent del Móstoles.

Ari Santos ha estat la darrera incorporació brasilera del Barça de futbol sala. Santos va arribar aquest estiu directament del Brasil. Exjugador del potent Malwee brasiler i campió del món amb la ‘canarinha’, l’ala tanca ha estat l’única incorporació dels de Marc Carmona per a aquesta nova temporada.
Un equip amb sis brasilers
‘Chico’ defineix els seus companys
El jugador brasiler que més temporades fa que és a la plantilla, ‘Chico’, parla de les característiques i l’aportació dels seus companys a l’equip:

"Igor: Habilitat i joc bonic"

"Fernandao: El gol"

"PC: L’experiència de 10 anys a la LNFS"

"Ari Santos: Saber jugar partits decisius"

"Saad Asis: El xut i les passades al pivot"

I vostè com és defineix?

"Aporto defensa i equilibri al joc de l’equip".

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana