FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

27.08.2009 11:45

Chico: reflexions des de la veterania

Gustau Galvache


Francisco de Carvalho Nyaradi ‘Chico’ és el jugador amb més temporades a la plantilla del futbol sala. Sis són les temporades que el brasiler fa que vesteix la samarreta blaugrana i aquest aspecte fa del tanca una referència dins l’equip.


Va arribar a Barcelona quan l’equip estava a la Divisió de Plata, i ha viscut en primera persona el creixement i la consolidació del futbol sala del FC Barcelona. En una entrevista per a Barça TV i www.fcbarcelona.cat, el brasiler repassa com han estat aquests anys, les perspectives de futur i la seva integració a Barcelona.

Com arriba vostè al FC Barcelona?

“Jo venia del Benfica de Portugal, era una estructura semiprofessional. En canvi, a l’arribar a Barcelona, malgrat que l’equip estava a la Divisió de Plata, l’organització era més professional que a Portugal. Any rere any hem anat creixent. Els primers anys van ser difícils però cada any els objectius s’han anat assolint.”

Parlant d’objectius, quins creu que han de ser els d’aquesta temporada?

QM3D8595.jpg“Aquest ha de ser l’any en què podem fer el pas definitiu per lluitar per un títol.”

D’aquestes sis temporades com a blaugrana, té algun record especial?

“Crec que són molts els records, però un que m’ha marcat molt és l’ascens a Divisió d’Honor. Gairebé ningú pensava que poguéssim guanyar el cinquè partit a la seva pista i ho vam fer. Per tot el que va significar i el que ens ha possibilitat fer, crec que és el record més important.”


Què aporta ‘Chico’ a l’equip, tant en la vessant humana com en l’esportiva?

2009-08-26_STAGE_FUTBOL_SALA_ANDORRA_029.JPG“Ara sóc el tercer capità, la normativa del vestidor diu que el jugador més veterà de la plantilla ha de ser-ho; intento donar un cop de mà en l’adaptació dels nous jugadors i dels joves, ajudar-los en la seva integració en l’equip i a la ciutat.”

“En àmbit més esportiu, sóc un jugador que treballa per l’equip. No sóc un golejador, però el treball de la cobertura defensiva i la feina que faig per al col•lectiu és el que puc aportar esportivament.”
Chico: reflexions des de la veterania
Arrelat a Barcelona
“Em vaig adaptar molt bé a Barcelona, ja que és una ciutat molt semblant a Rio de Janeiro, la meva ciutat natal. M’agrada el menjar i sempre he pensat seguir la meva vida aquí. Molts jugadors brasilers inverteixen al Brasil, però jo tinc ja casa aquí i m’agradaria seguir a Barcelona la resta de la meva vida”, explica Francisco de Carvalho Nyaradi ‘Chico’ sobre les seves perspectives de futur.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana