FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

05.08.2009 19:30

Ari Santos: “Tinc moltes ganes de començar a treballar”

Cristina Collado / Verònica Díez


El nou fitxatge del futbol sala blaugrana, Ari Santos, assegura estar molt il•lusionat amb la seva nova etapa com a esportista en el FC Barcelona. A més el jugador afirma que té moltes ganes de començar a treballar i de conèixer seus companys.


Barça TV i el web del club (www.fcbarcelona.cat) han tingut l'oportunitat d'entrevistar a Aris Santos just una setmana després de la seva arribada a Barcelona, per començar a preparar l'any esportiu. L'escenari?: El pub Mirablau situat en una de les zones més elevades de Barcelona i des d'on s'albira la ciutat.

A continuació els mostrem l'entrevista al complet:

Ha començat fa una setmana els entrenaments però fins al dia 10 no s'incorpora a l'equip completament. Com es troba?

“Estic il•lusionat, nerviós no, però tinc moltes ganes de començar a treballar i conèixer meus companys. Aquest any serà un any difícil, començarem la lliga amb partits difícils. Per això la pretemporada serà molt importants per a nosaltres.”

Com creu que serà la seva adaptació al vestidor?

2009-08-05_ENTREVISTA_ARI_SANTOS_008.JPG“Crec que serà fàcil perquè conec a tots els brasilers. Els espanyols els conec de jugar contra ells però sóc un tipus tranquil, a meu m'agrada parlar amb tots, no sol amb els brasilers. Per això crec que serà fàcil.”

L'entrenador va dir en la seva presentació que el Barça havia fitxat a un campió del món. Aquesta gran experiència en la selecció, En què creu que li pot ajudar al Barça?

“Crec que en els moments clau això és important. Crec que El Pozo i l'Interviu tenen això, que a més compten amb jugadors amb més experiència en finals. Jo arribo per aportar una mica d'això. Crec que aquí ja hi ha jugadors que estan acostumats a la selecció, com Javi Rodríguez, que crec que té el millor palmarès de futbol sala.”

Javi Rodríguez i Fernandao van ser dos dels seus contrincants en el final de la Copa del Brasil. Com els va veure? Què ens pot dir d'aquests dos grans jugadors?

Ari_Santos_amb_Brasil.jpg“De Javi Rodríguez sempre he estat un enamorat del seu joc. Des de quan era juvenil i vaig jugar contra ell en el final de la Intercontinetal a Rússia, ja vaig veure que era un grandíssim jugador. Després mirant la tele he seguit enamorat. Crec que és el millor espanyol que ha tingut el futbol sala.
Fernandao és el meu amic, aquí a Espanya ha crescut molt com jugador, ara té un nom. És una persona important per al futbol espanyol.”

Aquest any ha estat l'únic fitxatge del Barça. Això vol dir que el club està content amb el rendiment de l'equip. Vostè com veu la plantilla?

“Crec que tenim una plantilla molt bona. Tenim jugadors molt bons que poden aportar-ho tot al grup. Crec que l'any passat el van passar mal amb el Pinto però això passa en tots els equips. Aquest any estan ferits per la qual cosa ha passat i crec que quan es perd s'aprèn més que quan es guanya. Crec que aquest any serà millor.”
Ari Santos: “Tinc moltes ganes de començar a treballar”
Meravellat amb el Barça

El 2006 va jugar en la Divisió d'Honor estatal Quins canvis pot haver entre aquella temporada i l'actual?

“Els clubs són diferents. El Barça té una estructura que no he vist enlloc, tampoc al Brasil. Això ja és diferent, la plantilla també, la ciutat,... canvia tot. Per exemple, aquesta setmana estic fent uns treballs de previsió de lesions que mai no havia fet al Brasil. Això ja em va canviar la idea d'en que assetjo estic. També l'estructura de premsa o la samarreta del Barça que representa aquest club. Quan dic a la gent que estic jugant al Barça tots es queden bocabadats. Això és el Barça, el millor club del món.

Inter i Pozo porten demostrant durant molts anys que són els millors equips de la lliga. Creu que el Barça pot arribar a igualar-los aquest any?

“Sí, crec que sí. Tenim plantilla per a això. Crec que Pozo i Inter tenen jugadors que estan acostumats al final, que estan jugant junts fa molt temps. Aquí crec que és la tercera temporada que hi ha un mateix bloc al Barça. Només he arribat jo aquest any. La meva adaptació serà més fàcil perquè l'equip juga junt des de fa tres anys. I això és un diferencial en moments clau.”

En la presentació es va llançar amb unes paraules en català. Suposo que en una setmana molt més no haurà après però Té pensat anar a classe, com fan alguns dels seus companys?

“Sí, el vull aprendre. En el carrer es veu la gent parlant en català i jo em quedo una mica perdut. Sé que el català és l'idioma oficial de Catalunya, de Barcelona. L'he d'aprendre perquè si estic aquí m'he d'adaptar a la ciutat i a Catalunya.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana