30.05.2010 10:14

Primer pas cap a Plata

Llorenç Tarrés

El F.C Barcelona B ja ha donat el primer pas cap a la Divisió de Plata en guanyar l’Hotel Ciudad de Burgos per un ajustat 5 a 4. La tornada, que es juga dissabte vinent, serà decisiva.

No ha estat, no obstant, un pas tan important com hauria desitjat l’equip barcelonista, que a dos minuts del final tenia l’eliminatòria encarrilada amb 5-2. Però dos gols visitants en un minut, el primer amb el porter-jugador i el segon de doble penal, han retallat l’avantatge fins a la mínima expressió. Tot s’haurà de decidir a la tornada, on de ben segur que l’ambient serà molt diferent al de la Ciutat Esportiva.

El Barça B ha agafat el timó del partit ben aviat però això no ha estat suficient. Té més arguments físics i tècnics que el rival però el Burgos ha demostrat que sap molt bé a què juga i que complicarà molt l’ascens als jugadors d’Albert Canillas.

Inici advers

barxa_b3.JPGEl Burgos, un equip ordenat i rocós, ha donat la sorpresa inaugurant el marcador amb un gol molt matiner de Javi Moro i, amb el marcador a favor ha jugat molt bé les seves cartes davant un filial massa pressionat. Per la seva banda, els blaugranes ho intentaven amb insistència però sense premi fins al minut 16, quan Jordi Campoy ha aprofitat una assistència a l’espai per marcar l’empat.

No obstant, una badada defensiva només servir de centre ha fet pujar l’1-2 quan el públic encara celebrava l’empat. El gol del capità visitant, Edu Pérez, que ha superat amb sang freda la sortida de Julio, és un error que en eliminatòries d’aquest tipus no es poden permetre.

Verdejo lidera la remuntada

Després del descans, el domini del Barça s’ha intensificat. El Burgos tenia molts problemes per sortir de la pressió de l’equip blaugrana, que liderat per Àlex Verdejo finalment ha capgirat el resultat.

El golejador Héctor Cano ha fet l’empat en desviar un remat llunyà d’Ernest, i el mateix Verdejo ha marcat el 3-2 en una acció d’habilitat en què el porter local no ha estat gaire encertat.

Ensopegada final

barxa_b6.JPGEl Barça hauria pogut sentenciar i semblava que ho feia amb els gols del pivot Marc Areny i de Guillem, però un cop més el Burgos ha tornat a sorprendre. Fernando Pascual i Rodri deixaven el marcador final amb un ajustat 5-4 que deixa moltes portes obertes de cara a la tornada. Dissabte vinent es tancaran.
Els jugadors del Barça B celebrant un dels gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La creu, per al Juvenil
Menys sort ha tingut l’equip juvenil, que ha caigut eliminat a les semifinals del Campionat d’Espanya, torneig que s’ha celebrat en format de Final a Quatre a Múrcia aquest cap de setmana. Els blaugranes van perdre amb contundència davant el Boadilla Las Rozas, vigent campió, que amb un contundent 8-3 li va tancar les portes a la final.