22.05.2010 19:39

Adéu a la Lliga (3-2)

Cristina Collado

El FC Barcelona ha caigut a la pista d’ElPozo Múrcia en el segon partit de semifinals i ha quedat eliminat, doncs, del play-off pel títol de Lliga. El Barça acomiada la temporada havent fet un gran partit a Múrcia.

Des del febrer del 2009 que ElPozo no perdia a casa seva. El Barça sabia que l’empresa era difícil, però ha tingut fe i ha desplegat un joc molt seriós sobre la pista del Palacio de los Deportes de Múrcia. Al final, però, aquesta entrega no ha estat suficient per aconseguir una victòria que els hauria permès jugar el partit del desempat. El Barça ha perdut i ha quedat ja eliminat del play-off pel títol de Lliga.

El Barça perdona massa

Als dos minuts de partit, el Barça ha tingut una oportunitat claríssima. PC ha recuperat la pilota a mig camp i l'ha passat a Igor, que ha sortir ràpidament al contraatac. En lloc de xutar, el pivot brasiler l'ha deixat, a la banda dreta, per a PC, que ha enviat la pilota a fora per poc.

Fins als sis minuts de joc no ha arribat la primera ocasió per ElPozo, que també ha estat força clara. Vinicius ha passat creuadament l'esfèrica al segon pal per a Wilde, que no ha arribat a la rematada. La resposta del Barça ha estat immediata. En l’acció següent, Fernandao ha passat la pilota, a la banda dreta, per a Carlos Muñoz, que ha engaltat un potent xut creuat que ha sortit per sobre de la porteria.

Cristian, amb peus d’or

Tot i que el Barça s’ha mostrat molt concentrat i ben ordenat en defensa, ElPozo no ha cedit en el seu instint ofensiu. El porter blaugrana, Cristian, però, l'ha pogut contrarestar, ja que amb els peus ha evitat més d’un xut. Primer, un de Barroso, i poc després un altre del Pitxitxi Wilde. També el porter local, Juanjo, ha utilitzat els peus per evitar, en aquest cas, el gol d’Igor.

Als 17 minuts de partit ha arribat la recompensa per les ocasions que havia tingut el FC Barcelona. Igor ha recuperat la pilota en el seu camp, l'ha passada, a la banda dreta, a Ari Santos, que ha fet una assistència excel·lent al segon pal per a Carlos Muñoz, el qual només ha hagut d’acompanyar la pilota al fons de la xarxa.

Vinicius, enviant la pilota al travesser, ha avisat del que vindria poc després. Duda ha demanat temps mort per arreglar quatre detalls i, en la primera acció de joc, Saúl ha fet l’empat rematant una acció assajada de córner. Amb l’empat a un s’ha arribat al descans.

La sort no acompanya

Nueva_imagen_2.JPGLa segona part no ha començat bé per al Barça. Álvaro, en una grandíssima jugada on Kike l'ha ajudat a l’eix de l’atac, ha fet el segon d’esperó d’esquenes a porteria. Però aquest gol no ha fet decaure l’ànim del Barça, que ha tingut en Carlos Muñoz un dels seus jugadors destacats. El tanca madrileny ha fet una gran jugada, amb una retallada a la frontal i ha enviat la pilota ajustada al travesser.

Però el Barça no ha tingut sort en aquest partit. En una jugada de córner, la lluita entre PC i Esquerdinha ha afavorit el jugador d’ElPozo i els murcians s'han tornat a posar per davant. Era el minut 31 de partit. El Barça ho ha continuat intentant, com sempre, fins l’últim minut. Chico ha sortit de porter-jugador, i en aquest temps el protagonisme ha estat per a Juanjo, que ha fet dues bones parades als xuts del Barça. El temps s’ha acabat sense que el Barça pogués arribar a la pròrroga. Al final, ElPozo s’ha convertit en el primer finalista de la Lliga.

ELPOZO MÚRCIA, 3
FC BARCELONA, 2

ElPozo Múrcia: Juanjo, Kike, Vinicius, Esquerdinha i Wilde –cinc inicial-, Álvaro, Saúl, Barroso, Mauricio.

FC Barcelona: Cristian, PC, Chico, Javi Rodríguez i Saad –cinc inicial-, Ari, Carlos, Javi Rodríguez, Fernandao.

Gols: 0-1, Carlos Muñoz, min 17; 1-1, Saúl, min 19; 2-1, Álvaro, min 22; 2-2, Carlos Muñoz, 28 i 3-2, Esquerdinha, min 31.

Àrbitres: Gutiérrez Lumbreras i Lope Díaz.