15.05.2010 12:24

A rematar la feina

Cristina Collado

L’equip de futbol sala juga aquesta nit (21.00 h) el tercer i definitiu partit de la sèrie de quarts de final pel títol de Lliga. El Barça i el Lobelle empaten ara a una victòria l'eliminatòria.

El FC Barcelona va viatjar a Santiago amb dos objectius. Guanyar el primer partit, i guanyar el segon. La primera part de la feina està feta. Els de Marc Carmona es van imposar als gallecs amb solvència ( 2-4 ) en un partit molt ordenat en defensa i efectiu en atac. Ara, toca complir amb la segona part de l’objectiu i rematar la feina. Una victòria del Barça els donaria el passaport per a les semifinals de la Lliga, on es tornarien a trobar amb ElPozo Múrcia, com a la Supercopa i la Copa.

Com arriba el Barça

Moralment, el FC Barcelona està molt fort. El bon joc i la bona mentalitat exhibits en la complicada pista del Multiusos Fontes Do Sar ha donat més moral al conjunt barcelonista, que confia en les seves possibilitats per tornar a guanyar. De fet, a la pista gallega el Lobelle va perdre ahir el seu primer partit des de fa sis mesos. Aquesta, però, no és la primera vegada que guanya el Barça. A la Lliga regular, els blaugranes ja es van imposar per 2 gols a 6.

Marc Carmona disposa de tots els seus jugadors i només té la baixa de Jordi Sánchez, que pateix una ruptura muscular. Jordi Campoy i Alex Verdejo són els reforços del filial.

El rival

L’última hora del Lobelle Santiago ha estat la lesió del porter Mendiola, que no podrà jugar el partit d’aquesta nit per una fractura al dit. Es tracta d’una lesió que va patir a la recta final del segon partit contra el Barça i que requereix intervenció quirúrgica. El porter Caio serà el seu substitut, i el jove del filial Rubén Frois, de 19 anys, serà el porter suplent.

Es tracta d’una baixa sensible a les files del conjunt gallec, ja que Miguel Mendiola és el porter titular del Lobelle. Ha disputat 19 partits com a titular, mentre que Caio només ha sortit en el cinc inicial dues vegades.

A banda d’aquesta baixa, cal recordar que tampoc pot jugar Alemao, que té una forta contusió al lligament intern del genoll esquerre.

Les frases dels protagonistes

2009-11-20_FCB_FUTBOL_SALA_-_AZKAR_LUGO_006.JPGMarc Carmona, entrenador del FCB:
“El Lobelle juga molt amb el factor pista. Són molt agressius i juguen sempre al límit del reglament. S’aprofiten perquè juguen a casa, però avui ens hem sabut sobreposar a aquest ambient i dissabte hem de fer el mateix.”

“Dissabte hem de tornar a començar. Tots dos equips hem tingut desgast físic, però estic content, perquè els nostres jugadors s’han repartit molt bé els minuts. Crec que cap ha jugat més de 24 minuts.”

Tomás de Dios, entrenador del Lobelle:
“Aquest dissabte veurem un partit més obert, amb més gols. En el segon partit ens ha faltat l’u contra u per vèncer la defensa del Barça i no hem estat capaços de desorganitzar-los.”
ElPozo espera rival
ElPozo Múrcia és el primer semifinalista d’aquests play-off pel títol de Lliga després de guanyar els dos partits contra el Carnicer (1-6 i 5-2). Els de Duda, vigents campions de la competició, s’enfrontaran en la següent ronda al vencedor de l’eliminatòria entre el FC Barcelona i el Lobelle.